Goodman versterkt Chinese ontwikkelingspijplijn en koopt belangrijke terreinen in Kunshan aan

Persbericht van PR Newswire

HONG KONG, September 22, 2011 /PRNewswire/ --

Goodman Group ('Goodman' of 'Groep'), de geïntegreerde vastgoedgroep die logistieke ruimte bezit, ontwikkelt en beheert, heeft vandaag aangekondigd dat ze twee nieuwe terreinen heeft aangekocht in Kunshan, met verdere ontwikkelingsmogelijkheden:

- Een terrein van 120.000 m2 in Jinxi, Kunshan, en een nieuwe overeenkomst met DB Schenker voor de verhuring van een op maat te bouwen
faciliteit van 47.000 m2

- Een terrein van 97.500 m2 in Yushan, Kunshan, met een bestaand magazijn van 26.000 m2, waarnaast nog 53.000 m2 extra grond beschikbaar is voor toekomstige bouwprojecten

Philip Pearce, Managing Director Greater China voor Goodman, licht toe: "De verwerving van deze twee locaties heeft onze bouwoppervlakte in Kunshan aanzienlijk uitgebreid. Het district Kunshan is uiterst populair bij leveranciers van logistieke diensten omdat het zo dicht bij Sjanghai en Suzhou ligt en er goed mee verbonden is. Dankzij de terreinen in Jinxi en Yushan en het onlangs afgeronde bouwproject in Lujia is Goodman in staat om circa 140.000 m2 hoogwaardige logistieke ruimte aan te bieden en zo aan de grote vraag van onze klanten te voldoen."

De eerste bouwfase op het terrein van 120.000 m2 in het Econ-industriepark in Jinxi wordt een op maat gemaakte faciliteit voor DB Schenker. De Groep is van plan om op deze locatie in totaal 74.000 m2 hoogwaardige logistieke ruimte te bouwen in twee fasen. Naar verwachting zal de eerste fase tegen augustus 2012 afgerond zijn.

"DB Schenker is een van onze internationale klanten en we zijn verheugd dat we onze relatie kunnen uitbreiden naar China. Het project toont aan dat onze klanten erop vertrouwen dat wij hun specifieke eisen kunnen omzetten in op maat gemaakte vastgoedoplossingen in deze sterk groeiende markt," aldus nog Philip Pearce.

Het terrein in Jinxi zal bij de oplevering naar verwachting meer dan 200 miljoen CNY (31 miljoen USD) waard zijn en het is momenteel in bezit van de Groep.

Goodman heeft bovendien voor rekening van zijn Chinese dochter, Goodman China Logistics Holding (GCLH), afzonderlijk een locatie aangekocht in Yushan, met een bestaand magazijn en daarnaast bouwgrond. De faciliteit omvat een bestaande magazijn van 26.000 m2 die momenteel volledig wordt verhuurd aan Toyota, Kunshan Huadong Warehousing & Transportation (een lokale externe leverancier van logistieke diensten) en Jiayou (dat tv's verkoopt). Daarnaast is nog 53.000 m2 extra bouwgrond beschikbaar voor toekomstige projecten en Goodman is van plan om hier nog twee afzonderlijke hallen te bouwen, goed voor in totaal 29.000 m2 extra ruimte. Het hele project zal bij oplevering naar schatting zo'n 200 miljoen CNY (31 miljoen USD) waard zijn.

In mei 2011 voltooide Goodman zijn eerste project in Kunshan via GCLH, namelijk een logistiek centrum in Lujia van 38.100 m2. Voor meer dan 80 % van de uiteindelijke ruimte waren al huurcontracten afgesloten met twee belangrijke klanten: Suzhou Xinli Logistics huurt nu 19.000 m2 en Shanghai Benchmark Warehousing & Logistics nog eens 12.000 m2.

Momenteel heeft Goodman een aantal projecten lopen in andere delen van China, zoals in Sjanghai en Peking, in totaal goed voor meer dan 150.000 m2. Dankzij onze ontwikkelingspijplijn en onze totale verworven oppervlakte van 2 miljoen m2 bevindt de Groep zich in een uitstekende positie om de grote vraag in China te kunnen voorzien van goede logistieke panden," besluit Philip Pearce.



Razende Robot Reporter