Travel Unie International Nederland N.V.

SUCCESVOLLE PILOT LEIDT TOT STRUCTURELE SAMENWERKING ARKEFLY EN SCHOLEN

Schiphol-Rijk, 22 september 2011 â Op maandag 19 september heeft ArkeFly met vijf scholen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend, genaamd Partnership for Talent. In december 2010 startte ArkeFly al een pilot met het ROC Amsterdam â Airport en ROC Tilburg, voor het versneld opleiden van steward(essen). Tijdens dit opleidingstraject doen studenten al vroeg praktijkervaring op in de lucht. Dit is uniek in Nederland. De pilot werd een groot succes, daarom is dit jaar gekozen voor een structurele samenwerking met beide scholen. De samenwerking is bovendien uitgebreid: ook het Deltion College, Leeuwenborgh Opleidingen en TIO hebben zich aangesloten bij het project.

Partnership for Talent
Partnership for Talent houdt in dat laatstejaars studenten luchtvaartdienstverlening hun eindstage bij ArkeFly kunnen uitvoeren als Cabin Attendant, zowel op de Boeing 767 en de Boeing 737. Studenten die nog een jaar te gaan hebben en steward of stewardess willen worden, kunnen bij ArkeFly als Service Attendant stage lopen. De Service Attendant vliegt na de verkorte opleiding tijdens de stageperiode als extra servicekracht aan boord. Op deze manier doen studenten al vroeg praktijkervaring op in de lucht. Na afronding van het opleidingstraject ontvangt de student een MBO-diploma niveau 4, met uitzicht op een baan bij ArkeFly.

De pilot Partnership for Talent 2010 is succesvol afgerond: veertien stagiairs die vorig jaar hun eindstage als Cabin Attendent hebben afgesloten, kregen bij ArkeFly een contract aangeboden. Twintig Service Attendants stromen dit jaar door naar een eindstage als Cabin Attendant.

In 2011 biedt ArkeFly via Partnership for Talent dertig tot veertig stageplaatsen aan voor Cabin Attendants en veertig stageplaatsen voor Service Attendants. De samenwerkingsovereenkomst is dit jaar ondertekend door Rob Strating (ArkeFly), Chrisjan Gelderman (TUI Nederland), Thea Zaremba (ROC Amsterdam â Airport), Inge IJpelaar (ROC Tilburg), Huub Vaessen (Leeuwenborgh Opleidingen), Herman Meppelink (Deltion College) en Mark Düthler (TIO).