Vebego

Opleider schoonmaakbranche gaat voor fair cleaning

07 Oct 2011 - Op donderdag 22 september ondertekenden schoonmaakpionier Hago Next en opleidingsinstituut SVS BV een contract voor het reinigen van de kantoren van SVS. Voorafgaand aan de ondertekening was een feestelijke diploma-uitreiking aan de eerste groep Hago Next-schoonmakers, opgeleid door SVS. De ceremonies vonden plaats in het hoofdkantoor van SVS, in Capelle aan den IJssel. SVS wil met deze overeenkomst een statement maken: SVS gaat voor duurzaamheid, continuïteit en kwaliteit!
Eerlijk zaken doen
De jarenlange samenwerking tussen Hago en SVS is nu bekroond met een contract met Hago Next, met als uitgangspunt eerlijke schoonmaak en respect voor de schoonmaakmedewerker. Charles Scholte, directeur van SVS heeft een heilig geloof in de vertrekpunten van Hago Next: "Ik geloof in het zichtbaar maken van de schoonmaker, het werken overdag. Ook ben ik een bijzonder groot voorstander van eerlijke prijsstelling en eerlijk met elkaar zaken doen. Het uurtarief is misschien iets hoger dan gemiddeld in de branche, maar als ik daardoor de dienstverlening krijg die ik nodig heb, dan heb ik dat er graag voor over!". Wat verandert er voor SVS? Scholte: "Dagschoonmaak is hier nieuw. Als je dat uitdraagt, dan moet je natuurlijk zelf ook aan dagschoonmaak doen. En ik denk dat wij veel nadrukkelijker gaan sturen op klantbeleving, alleen doen wat nodig is".

Theo Bakker, ondernemer Hago Next: "SVS geeft hiermee aan het concept van Hago Next te waarderen en belangrijk te vinden. Daar zijn we heel blij mee! Wij zijn van mening dat schoonmaken een vak is, daarom bieden we onze medewerkers veel opleidingsmogelijkheden. Dat zijn zowel vakinhoudelijke opleidingen, als opleidingen in sociale en communicatieve vaardigheden. Onze klanten vragen kwaliteit, dus dat maken we ook waar. Wij willen mensen een stapje verder brengen, ontwikkelen". Is het spannend om in deze beginfase weer een nieuwe klant erbij te hebben? "Spannend in die zin dat wij garanties afgeven dat wij altijd die minimale 8 in beleveningskwaliteit gaan halen. En belevingskwaliteit is afhankelijk van omgevingsfactoren, maar het gevoel is goed. Hago Next en SVS passen bij elkaar!"

Saida Eljaddaoui, ondernemer Hago Next: "Dit is onze eerste groep medewerkers die de SVS-vakopleiding on the job heeft gevolgd. Ze hebben op locatie een cursus gehad, bij de Hay Group en bij Coca Cola. Het grote verschil is denk ik dat wij mensen opleiden op de werkvloer zelf. Hago Next garandeert bij alle opdrachtgevers te werken met 100 % SVS-opgeleide medewerkers. Bij deze de eerste groep gediplomeerde Hago Next-schoonmakers!".

Lees het volledige bericht Zie het origineel