Intieme band ergste vorm van overspel


OOSTERHOUT, 20110922 -- Niet het fysieke contact maar het ontwikkelen van een emotionele, intieme band met een ander wordt door 80 procent van de singles gezien als de ergste vorm van overspel. Dit blijkt uit een enquête van Online Magazine Singlessite.nl dat 700 singles ondervroeg over het thema vreemdgaan.

Top 5 overspel
Los van het lichamelijk aspect dat voor velen onlosmakelijk is verbonden met het begrip vreemdgaan zijn er nog tal van andere zaken die het gevoel van verraad en bedrog in extreme mate weten op te roepen. De top vijf van wat men ook onder overspel verstaat en hen het meeste raakt ziet er als volgt uit:
 
1. Een intieme, emotionele band ontwikkelen
2. Lichamelijk intiem contact
3. Liegen over de tijd die men met een ander doorbrengt
4. Pikante smsjes, e-mails of chatten
5. Verliefd worden

Een zesde plaats is gereserveerd voor flirten, ofwel anderen het idee geven dat je beschikbaar bent. Opmerkelijk is te noemen dat fantaseren over seks met een ander slechts door 9 procent gekenmerkt wordt als een vorm van overspel. Een overige 5 procent definieert porno kijken ook als vreemdgaan.

Doorstart
Van alle ondervraagden vindt 56 procent dat de relatie per direct verbroken dient te worden als er sprake is van overspel. Nog eens 37 procent voelt er meer voor om het uit te praten en de relatie een doorstart te geven. Een kleine 3 procent zint op wraak en zou na het bedrog zelf met iemand anders de koffer in duiken.

Ervaringsdeskundigen
Hoewel momenteel single, wat zijn de ervaringen met overspel binnen vorige relaties? Maar liefst 30 procent van de ondervraagden heeft ten tijde van een vorige relatie de partner eenmalig bedrogen. Nog eens 10 procent deed dit meer dan eens. Omgekeerd laat 27 procent weten diverse keren bedrogen te zijn door de ex-partner. Bij 34 procent was het een eenmalige gebeurtenis. Het uitgekomen overspel was voor 16 procent van de geënquêteerden ook meteen het definitieve einde van de relatie.