Gemeente Capelle a/d IJssel

De Uitdaging: Capellenaren zetten 500 ambtenaren aan het werk!

De gemeente Capelle aan den IJssel organiseert op donderdag 22 september voor de derde keer 'De Uitdaging'. Een actieve dag waarop ongeveer 500 ambtenaren met ideeën, dromen en wensen van Capellenaren aan de slag gaan. Alle ambtenaren komen op deze dag achter hun bureau vandaan om verschillende projecten in de buitenruimte van Capelle aan te pakken.

Algemeen directeur Gerrit Kruijt is initiatiefnemer van De Uitdaging: "We pakken in één dag ontzettend veel projecten op, variërend van het planten van 5.000 rozenstruiken om de buurt op te fleuren tot een uitje met gehandicapten naar Blijdorp. Het is een mooie manier om ambtenaren op een andere en heel tastbare manier iets te laten betekenen voor Capelle dan van achter het bureau."

Capellenaren kiezen
Capellenaren mogen zelf bepalen waar de ambtenaren aan het werk worden gezet. Om deze dag opnieuw tot een groot succes te maken, heeft de gemeente een flink aantal uitdagingen nodig. Het kan gaan om ideeën om de buurt veiliger te maken, het opknappen van een groenstrook, een binnenplaats beter inrichten of een metamorfose van een plein. Sjouwen, schilderen, timmeren, metselen, tuinieren, lassen...de handen gaan voor allerlei mogelijke klussen uit de mouwen.

Maak wensen kenbaar
Bewoners van Capelle kunnen laten weten aan de gemeente wat zij graag opgeknapt of verbeterd willen zien in de buitenruimte. Dat hoeft niet bij hun in de straat of omgeving te zijn, zolang het maar in de gemeente is. Capellenaren kunnen hun wensen voor 30 maart doorgeven aan Kim Sassenburg, e-mail: k.sassenburg@capelleaandenijssel.nl, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel of per telefoon (010) 2848501. De gemeente maakt een selectie van alle inzendingen.

Noot voor de redactie/