Ingezonden persbericht


Taste of Amsterdam sluit zomer af met culinair hoogtepunt in Amstelpark

Internationaal Culinair Festival brengt buitenlandse topchefs naar Amsterdam

Na twee succesvolle edities van Taste of Amsterdam, strijkt 's werelds meest exclusieve culinaire festival in 2011 wederom neer in onze hoofdstad. Van 22 tot en met 25 september staat het Amstelpark opnieuw volledig in het teken van het proeven van topgerechten en het genieten van exclusieve culinaire verrassingen. Taste of Amsterdam is een sprookjesachtig 4-daags culinair festival in het Amstelpark in Amsterdam, waar genieten het credo is. De kern van het evenement wordt gevormd door de beste restaurants uit groot Amsterdam, die ter plekke hun `signature dishes' presenteren. Naast de verwennerij van de restaurants, is er ook een aantal theaters waar men zich kan laten inspireren. In het Kook Theater geven enkele spraakmakende chef-koks uit binnen- en buitenland acte de présence. Celebrity chefs uit onder andere Engeland gaan de bezoekers culinair entertainen. Hiernaast kan men in het Wijn Theater genieten van wervelende wijnproeverijen. Een team van ervaren sommeliers informeert bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied én de daarbij behorende wijn-spijscombinaties. Nieuw in 2011 ­ het Bier Theater! Bier Theater: In dit theater worden de bezoekers getrakteerd op proeverijen van biermerken afkomstig uit verschillende werelddelen. Biermakers informeren het publiek over hun passie, namelijk het maken van speciale bieren. Mis ook niet de strijd die wordt aangegaan tijdens de cheesewar. Hier gaat bier de strijd aan met wijn. Welke dranken passen het best bij de kazen die worden gepresenteerd? Kook Studio: Met trots presenteert Taste of Amsterdam de Keizer Culinair Studio. In samenwerking met een aantal bekende chefs creëert Keizer Culinair tijdens Taste een Kook Studio in het Amstelpark waar bezoekers op hoog niveau en onder deskundige begeleiding kooklessen kunnen volgen. Taste Theater: Bezoekers worden hier getrakteerd op workshops van Taste producenten. Zo kan men onder andere een baristacursus volgen, de beste cocktails leren shaken of Champa gne proeven. Foodie Markt en Kleine Producentenmarkt: Op deze unieke markten laten bezoekers zich inspireren door de nieuwste trends, specialiteiten en ontwikkelingen op het gebied van eten, drinken en alles wat te maken heeft met koken. In 2011 wordt aan de Foodie Markt "de Kleine Producentenmarkt" toegevoegd, waar leveranciers hun delicatessen aan het publiek presenteren.

Taste of Amsterdam is hét culinaire evenement van deze zomer, waar bezoekers in een prachtige setting samen met vrienden, familie of collega's heerlijk kunnen genieten en culinaire inspiratie op kunnen doen.

Openingstijden Donderdag 22 september: Vrijdag 23 september: Zaterdag 24 september: Zondag 25 september: Tickets: Standaard Entree: Premium Ticket: VIP Ticket:

18:00 ­ 23:00 uur 16:00 ­ 23:00 uur 12:00 ­ 17:00 uur & 18:00 ­ 23:00 uur 14:00 ­ 20:00 uur

12,50 in de voorverkoop en 17,50 bij de entree 1 25,00 (incl. 15,00 waarde aan Florijnen) 50,00 (incl. 25,00 waarde aan Florijnen, VIP entree, toegang tot de exclusieve VIP lounge en terras, glas bubbels en een Foodie bag ter waarde van 40,00)

www.tasteofamsterdam.com Taste of Amsterdam ­ 22-25 september 2011 Amstelpark 1 1083 HZ Amsterdam