Fleuramour: wereldtop florale kunstenaars verzamelt in Alden Biesen dit weekend

22/09/2011 10:19

FIELD / URBAN COMMUNICATION

FLOWEREVENT ALDEN BIESEN: Het jaarlijks rendez-vous voor bloemschikliefhebbers en meesterbloembinders uit alle hoeken van de wereld

De 16e editie van de internationale bloemschikhappening in de Landcommanderij Alden Biesen vindt plaats van vrijdag 23 t.e.m. maandag 26 september 2011 onder het thema "FLEURAMOUR, Passion for Flowers". Met het thema "Bloemen voor de liefde" wordt deze editie het internationale bloemschikevent bij uitstek met niet alleen bloemenarrangementen op topniveau maar ook presentaties, demonstraties en zowaar een bloemenhuwelijk. 10.000 bloemen zullen verwerkt worden in bloemwerken op topniveau. Bloemschikliefhebbers en meesterbloembinders uit alle hoeken van de wereld vinden elkaar elk jaar op dit event en maken van deze bloemschikhappening een unieke floristieke en kunstzinnige belevenis waar iedereen dezelfde taal spreekt: die van de florale kunst.

Prinses voor één dag

Elke bruid wil er op haar trouwdag fantastisch uitzien. Die dag wil ze zich de mooiste vrouw ter wereld voelen. En bloemen mogen hierbij niet ontbreken. Floriste Miranda ter Voorde (NL) treedt tijdens het Flowerevent speciaal voor u opnieuw in het huwelijk en brengt, samen met haar flowerdiva's, een indrukwekkende bruidsbloemenshow.

Op de huwelijkscatwalk* tonen betoverende bruiden in elegante gewaden pareltjes van bruidsboeketten: frivool, romantisch, schattig of strak. Allemaal realisaties uit de wedstrijd 'Fleur Cup for Professionals'. *Enkel op zaterdag en zondag.

Fleuramour, tot ver over de grenzen

Flowerevent Alden Biesen kent ondertussen faam tot ver over de grenzen. Zowel bezoekers als exposant-floristen uit alle hoeken van de wereld nemen deel aan dit bloemschikevent, dat door de jaren heen uitgroeide tot één van 's werelds grootste en meest imposantste.

Uit Libanon, waar bloemen de huwelijksfeesten weelderig sieren, verwelkomen wij Maroun Abou Khair en Samah Dagher. Twee buitengewone floristen met naam. Zij brengen een exclusieve tafeldecoratie voor het mooiste (huwelijks)feest ooit en geven boeiende workshops. Hun motto: "Gooi dromen niet weg, wij maken met bloemen uw dromen waar."

Italianen zijn gekend voor de romantiek. Giuseppe Picca en zijn team maken van de trap in het kasteel een oogverblindende sprookjestrap en laten u kennismaken met de pracht en praal van de Italiaanse bloemsierkunst.

Bart van Didden (NL), Claire Caulier (FR) en Haruko Noda (JP), alle drie discipelen van Moniek Vanden Berghe, mogen hun visie loslaten op het decor van de Ridderzaal (kasteel) en ze met bloemen en design transformeren tot hun sfeervolle ruimte.

Zijn ook van de partij: Marie-Françoise Deprez (FR) Charlotte Bartholomé (B), Annemie Duchateau (B) en Ferenc Kruzslicz (HU), Rita Van Gansbeke (B), Annick Mertens (B), Stijn Cuvelier (B), Tom De Wilde (B) en nog vele andere.

Een bijzondere liefde

Fleur Creatief is terecht trots op haar team floristen van het eerste uur: met name Stef Adriaenssens (B), Geert Pattyn (B), Ivan Poelman (B), Moniek Vanden Berghe (B) en Jan Deridder (B). Tijdens Fleuramour eren zij elk, op hun eigen bijzondere manier, hun lievelingsbloem. Met oog en respect voor de unieke schoonheid van de bloem.

Uiteraard: Vrijdag Hoedjesdag!

Wie het Flowerevent op vrijdag bezoekt, moet beslist een hoedje dragen! Creatieve bezoekers flaneren er met een zelfgemaakte plantaardige hoed: elegant, discreet of vurig nonchalant. De creativiteit wordt beloond met een korting van 2 euro op de inkomprijs en een glaasje cava. Een professionele jury pikt er de leukste hoeden uit!

Uit liefde voor de 'Gerbera'

Gerbera's spelen met kleuren, stralen vrolijkheid en levendigheid uit. De firma Reineri, internationale groothandel in kwaliteitsvolle bloemen, presenteert op vrijdag een bijzondere selectie gerbera's. Aan bloembinders Philippe Bas (B), Margriet van Dam (NL) en Tineke Geerlings (NL) om met deze bloemen te werken.

U leert meteen ook waar deze bloem vandaan komt, welke variëteiten er bestaan, hoe u ze het best verzorgt en hoe ze te verwerken in creaties.

Nieuw Talent!

Nieuw dit jaar is de voorstelling van het werk van jong talent. 15 floristen worden geselecteerd en uitgenodigd om vanaf het Flowerevent een jaar lang met ons op stap te gaan. Verdeeld over 10 etappes en onder begeleiding van een vakjury, leggen zij gedurende dat jaar, proeven af. De werken van de drie finalisten zullen in september 2012 in Alden Biesen worden tentoongesteld.

Info: an.theunynck@telenet.be - www.fleurmagazine.be

Nog veel meer Fleuramour

√ La vie en rose. Het is niet alleen de titel van een oud Frans chanson maar meteen ook het thema van een indrukwekkend rozenproject op de binnenkoer van het kasteel. Voor de realisatie tekent Philippe Bas (B).

√ Stef Adriaenssens (B) siert de prestigeuze kamers van de Landcommandeur. Stef is meester in het creëren van grootse florale arrangementen die het karakter van de kamer ondersteunen.

√ Moniek Vanden Berghe (B) brengt een overzichtstentoonstelling, naar aanleiding van haar nieuwste boek 'Moniek Vanden Berghe. Monograph'. Naast indrukwekkend bloemwerk, ook ontwerpen voor het Maison d'être, Serax. Met mogelijkheid tot een 'meet & greet'

√ Geert Pattyn (B) en Tom De Houwer (B) hebben een grote liefde voor de Vanda en Phalaenopsis. Op hun meesterlijke manier zetten zij deze bloemen in de kijker.

√ Het exclusieve veredelingslabel Dutch Creations nodigt Stefan Van Berlo (B) en Ruud Hazelaar (NL) uit, beide deelnemers aan de Eurocup 2010 in Tsjechië. Op zaterdag demonstreren zij doorlopend met nieuwe variëteiten.

√ Elke dag is er een boeiend aanbod aan workshops met heel wat gekende floristen. Voor meer informatie kan u terecht op www.happenings.be. Vooraf inschrijven.

Dit is nog maar een greep uit het aanbod. Er valt tijdens de Bloemschikhappening zoveel te beleven en te zien dat bezoekers hier makkelijk een hele dag kunnen vertoeven. Neem ook eens de tijd om de vernieuwde permanente expositie over de geschiedenis van de Landcommanderij te bezoeken. En vergeet de prachtige omgeving met zijn boomgaarden niet, ideaal voor een fiets- of wandeltocht naar ieders mogelijkheid. En tot slot, geniet van de Limburgse heerlijkheden op één van de vele terrassen op en rond het domein.

Praktische Info:

Vrijdag 23 t.e.m. maandag 26 september 2011

Elke dag van 10 tot 18 uur

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen (België)

E313 Hasselt/Luik, afrit 31 Bilzen

Inkom 12 euro.

Voorverkoop: www.happenings.be

Kinderen -14 jaar gratis

Cateringfaciliteiten/Ruime parking

Shuttledienst vanaf station Bilzen naar landcommanderij Alden Biesen (heen en terug) 1,5 euro.

Overnachting: www.toerismelimburg.be - Tel.0032 11 30 55 00

Info: www.happenings.be - Tel. 0032 14 28 60 80 - happenings@rekad.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel