Ingezonden persbericht


Persbericht

Software AG voor derde jaar op rij nummer één in MDM-technologie


· webMethods OneData al drie jaar eerste in Master Data Management-technologie (MDM)


· Wereldwijde MDM-markt groeide sterk in 2010; pionierstatus omgezet in mainstreamstatus


· webMethods OneData ondersteunt gesignaleerde trend in geïntegreerde data-governance voor een succesvol MDM-programma

Den Haag, 22 september 2011 ­ Software AG is voor het derde jaar op rij de nummer één in Master Data Management-technologie (MDM). Dit blijkt uit het rapport 'The MDM Landscape Q2 2011' van analistenbureau The Information Difference. Het in MDM gespecialiseerde analistenbureau plaatste webMethods OneData, de MDM-oplossing van Software AG, opnieuw op nummer één.

De score in het rapport van The Information Difference is gebaseerd op klanttevredenheid, de professionele mening van analisten, de volwassenheid en de functionaliteit van de technologie. Bij de functionaliteit vergelijkt het bureau de software met het eigen functionaliteitsmodel. De webMethods OneData-technologie is gebouwd op het volwassen, multidomein OneData-product en ­merk. Software AG werd in oktober 2010 eigenaar van deze oplossing na de overname van het Amerikaanse Data Foundations, Inc.

Andy Hayler, President en CEO van The Information Difference: "De OneData-MDM-oplossing van Software AG blijft goed scoren in de MDM-wereld door haar technologie en door de hoogste beoordeling op het gebied van klanttevredenheid. Sinds de overname van Data Foundations heeft Software AG OneData geïntegreerd in zijn webMethods-portfolio. Het biedt klanten daarmee een brede zakelijke IT-omgeving."

"Software AG is vereerd met de erkenning als aanbieder van toonaangevende MDM-technologie door The Information Difference", zegt dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer van Software AG. "De kracht van MDM zit in het bieden van een oplossing waarmee bedrijven de processen en besluitvorming verbeteren door een eenduidig en consistent beeld van de masterdata. webMethods OneData is uniek doordat de processtrategie de basis vormt voor de MDM-strategie en niet andersom. Organisaties kunnen daardoor hun investeringen in MDM direct verbinden aan procesverbeteringen en deze meten, zodat een kwantificeerbaar rendement mogelijk is."

Volgens The Information Difference is de wereldwijde MDM-markt in 2010 sterk gegroeid. De groei bedroeg 31 procent ten opzichte van 2009. Het rapport signaleert "een veel sterker besef dat data-governance een integraal onderdeel, zo niet de voorloper is van een succesvol MDM-programma." webMethods OneData is een complete MDM-oplossing die data-governance omvat en beheermogelijkheden biedt, waarmee gebruikers data kunnen opschonen en synchroniseren op elementen als producten, metadata, referentiedata en hiërarchische data. Het flexibele platform is schaalbaar en groeit makkelijk mee met klanten, zodat investeringen beschermd zijn. Een gebruiksvriendelijke interface en tal van datamanagementmogelijkheden maken van webMethods OneData een complete oplossing voor alle MDM-vraagstukken.

Meer informatie over het rapport is beschikbaar op www.softwareag.com/awards.

###

Over Software AG
Software AG is wereldwijd toonaangevend in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste high-performance transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en de eerste B2B-server en het SOA-integratieplatform webMethods.

We bieden onze klanten end-to-end Business Process Management (BPM)-oplossingen met de laagste Total-Cost-of-Ownership en hoog gebruiksgemak. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural, CentraSite en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio met ondersteuning van processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en aanverwante diensten.

Software AG boekte in 2010 een omzet van 1,1 miljard euro; er werken meer dan 5.600 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd ruim 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). Meer informatie is te vinden via www.softwareag.com.

Voor meer informatie: