Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 21 september 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen, parkeervakken elektrische auto's, regelingen en verordeningen, (proef)standplaatsvergunningen, ontheffingen winkeltijdenwet, drank- en horecavergunning en een ontheffing geluidhinder verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 3 september 2011

Slotplein 43
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Datum ontvangst: 9 september 2011

Sporaden 21
Voor de activiteit: strijdig handelen met regels ruimtelijke ordening
- bedrijfsmatig opslaan van goederen in garage.

Datum ontvangst: 13 september 2011

Wiekslag 130
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Lahndal 5
Voor de activiteit: bouwen

- uitbreiding bovenverdieping.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 12 september 2011

Wormerhoek 5
Voor de activiteiten: bouwen en aanlegen inrit

- uitbreiding werkplaats, hekwerk en inrit.

Wijk Oostgaarde, Dalpad en Noorderbreedte
Voor de activiteit: bouwen

- vervangen van twee voet- fietsbruggen.

Trompstraat 6
Voor de activiteit: bouwen

- extra woonruimte op eerste verdieping.

Verzenddatum: 13 september 2011

Merelhoven 42
Voor de activiteiten: bouwen en afwijken bestemmingsplan
- vergroten woning ter hoogte van de patio.

Doormanstraat 29a
Voor de activiteiten: bouwen en strijdig handelen met ruimtelijke regels
- plaatsen dakopbouw.

Verzenddatum: 14 september 2011

Bermweg 145
Voor de activiteit: bouwen

- oprichten clubgebouw.

Venkelbaan 0
Voor de activiteit: bouwen

- oprichten bedrijfsgebouw.

Kanaalweg 19
Voor de activiteit: bouwen

- interne verbouwing.

Elegastburg 22 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één zwarte berk wegens omgevingsgevaar. De boom is instabiel. Geen herplantplicht.

Merellaan 141 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één boom wegens overlast. Geen herplantplicht.

Verzenddatum: 15 september 2011

Wiekslag 130
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom, telefoon (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

PARKEERVAKKEN ELEKTRISCHE AUTO'S

Het college maakt bekend, dat zij op 16 september 2011, op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, heeft besloten:
* door het plaatsen van bord E8 van bijlage 1 van het Rvv 1990 en onderbord met de tekst 'opladen elektrische auto' het parkeren uitsluitend toe te staan voor elektrische auto's op het meest westelijke parkeervak in de blauwe zone ten zuiden van Rivierweg 111, een en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.
* door het plaatsen van bord E8 van bijlage 1 van het Rvv 1990 en onderbord met de tekst 'opladen elektrische auto' het parkeren uitsluitend toe te staan voor elektrische auto's op het meest zuidoostelijke parkeervak op het westelijke P+R terrein aan het Stationsplein, een en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.

Het besluit ligt vanaf 21 september tot en met 2 november 2011 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen dit verkeersbesluit bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet binnen een termijn van zes weken gerekend vanaf de dag van bekendmaking zijn ingediend. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten a. de naam en het adres van de indiener, b. de dagtekening, c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d. de grond van het bezwaar.

VASTGESTELDE VERORDENINGEN EN REGELINGEN

Gemeenschappelijke regeling volwasseneneducatie Rijnmond 2010-2014 Het college heeft in zijn vergadering van 8 februari 2011 ingestemd met verlenging en wijziging van de Gemeenschappelijke regeling volwasseneneducatie Rijnmond 2010-2014. Deze regeling vervangt de Gemeenschappelijke regeling volwasseneneducatie Rijnmond 2007-2010.

De belangrijkste wijziging betreft het schrappen van alle zaken ten aanzien van het functioneren van het dagelijks en algemeen bestuur. In plaats daarvan is een Reglement van Orde gekomen waarin dit geregeld wordt. De verordening treedt, met terugwerkende kracht, in werking op 1 januari 2011.

De raad heeft in zijn vergadering van 19 september 2011 de volgende regelingen vastgesteld:

Archiefverordening Capelle aan den IJssel 2011

Deze verordening vervangt de Archiefverordening 1996. Een belangrijke wijziging ten opzichte van de 'oude' Archiefverordening is dat als gevolg van de Wet Dualisering de gemeenteraad niet langer bevoegd is om de archivaris te benoemen en de archiefbewaarplaats aan te wijzen. Deze bevoegdheden zijn terecht gekomen bij het college. Dit heeft onder meer tot gevolg dat het hoofdstuk over de aanwijzing van de archiefbewaarplaats en het hoofdstuk over het beheer van de archiefbewaarplaats in de oude Archiefverordening is verplaatst naar het nieuwe Besluit Informatiebeheer, zodat deze hoofdstukken niet meer terugkomen in de nieuw Archiefverordening. Een belangrijke wijziging in het nieuwe Besluit Informatiebeheer is in artikel 19 te vinden. Ingevolge dit artikel moeten bepaalde gegevens specifiek ten aanzien van digitale informatiebestanden worden vastgelegd. Het nieuwe Besluit Informatiebeheer is gebaseerd op artikel 7 van de nieuwe Archiefverordening. Het Besluit Informatiebeheer 2011 Capelle aan den IJssel is door het college in de vergadering van 14 juni 2011 vastgesteld.

Gedragscode politieke ambtsdragers gemeente Capelle aan den IJssel 2011

Met de voorgestelde wijzigingen in de Gedragscode politieke ambtsdragers 2011 wordt deze in overeenstemming gebracht met de op 10 maart 2010 in werking getreden wijzigingen in de Gemeentewet in verband met de openbaarmaking van nevenfuncties en inkomsten uit nevenfuncties (hebben alleen betrekking op de burgemeester en voltijds wethouders), het Besluit wijziging van de rechtspositiebesluiten decentrale politieke ambtsdragers 2010 en de gewijzigde modelgedragscode politieke ambtsdragers zoals op 18 april 2011 vastgesteld door de VNG, IPO en unie van waterschappen. De gedragscode vervangt de Gedragscode politieke ambtsdragers 2009 gemeente Capelle aan den IJssel.

Marktverordening Capelle aan den IJssel 2011

Uitgangspunten bij deze Marktverordening zijn:

* zo min mogelijk administratieve lasten voor de vergunningaanvragers en -houders;
* niet regelen wat al in andere wet- en regelgeving al geregeld is.

De Marktverordening 2011 bevat dan ook aanzienlijk minder bepalingen dan de Marktverordening 2006. Die bepalingen die niet opgenomen zijn in de Marktverordening 2011, maar die wel de belangen van de gemeente of de kooplui dienen zijn in het Marktreglement 2011 opgenomen. In het Marktreglement 2011 zijn behalve bepalingen uit de Marktverordening 2006, die geen plek meer hebben gekregen in de Marktverordening 2011, ook alle in de loop der jaren opgestelde en besloten beleidsregels opgenomen. Het gaat dan om branchering, kramen zetten, gebruik stormankers en instelling en bevoegdheden Marktcommissie. Het Marktreglement is vastgesteld oor het college in de vergadering van 28 juli 2011. Deze verordening vervangt de Verordening op de warenmarkt(en) voor de gemeente Capelle aan den IJssel 2006

Handhavingsverordening WWB, WIJ, IOAW en IOAZ Capelle aan den IJssel 2011

In de verordening staat welke maatregelen we treffen om misbruik en oneigenlijk gebruik van uitkeringen zo doeltreffend mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Een dergelijke verordening gold voor de WWB al eerder. Nu deze verplichting ook geldt voor de WIJ, IOAW en IOAZ, is dit aanleiding geweest om hiervoor één gezamenlijke verordening vast te stellen.

Ter inzage

Bovengenoemde verordeningen en regelingen treden in werking de dag na deze bekendmaking, tenzij anders aangegeven en liggen vanaf donderdag 22 september 2011 voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum op het gemeentehuis en zijn tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar en zijn vanaf 22 september 2011 ook te raadplegen op www.overheid.nl.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Voortuinsale op 24 september 2011 van 11.00 uur tot 16.00 uur in de wijk Fascinatio en op het pleintje bij het Multifunctioneel Centrum aan de Solislaan;
* Open Dag Zeeverkennersgroep Robert Baden Powell, Vuijkterrein, zaterdag 24 september 2011;
* Magic Circus, parkeerterrein bij De Blinkert, PC Boutenssingel, donderdag 13 oktober 2011 tot en met zondag 16 oktober 2011;
* Halloweenfestijn Elizabeth Muscherf, zaterdag 29 oktober 2011;
* Halloweenfestijn Granidaerf, zaterdag 29 oktober 2011.

PROEFSTANDPLAATS VERLEEND VOOR

Het innemen van een standplaats (proef) aan mw. Van Uden, op de hoek Duikerlaan/Kerklaan aan de achterkant van winkelcentrum De Koperwiek voor de verkoop van kipsnacks van 31 augustus 2011 tot en met 29 september 2011. Deze proefperiode is eerder gepubliceerd geweest echter met een andere datum. Van deze proefperiode is nooit gebruik van gemaakt wegens stroomproblemen.

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Samplen Coca Cola Zero Cafeïne Vrij nabij C1000 Verbruggen, Maria Danneelserf, op donderdag 6 oktober 2011;
* Zorgtrailer Florence Nightingale Instituut, Comeniuscollege Pelikaanweg 1, maandag 24 oktober 2011;
* Service Band op Spanning, naast gemeentehuis Rivierweg tegenover ingang Kruitvat, op donderdag 22 september 2011 tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

DRANK EN HORECAVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Finley's, Stadsplein 99;

* Restaurant Fuiks Eten & Drinken, Vuykpark 1.

ONTHEFFING WINKELTIJDENWET VERLEEND VOOR

Bart Smit, voor de introductie van het computerspelletje 'Battlefield 3', in de nacht van woensdag 26 oktober 2011 op donderdag 27 oktober 2011 van 24.00 uur tot 01.00 uur.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden E-Loket bij Melding klein evenement.

Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd:


* De IJshoorn NV, venten met schepijs en verpakt ijs voor het jaar 2012;
* Dhr. F. Simonis, voor een buurtfeest aan de Couperinstraat van 16.00 uur tot 24.00 uur op zaterdag 24 september 2011.

EVENEMENTENVERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR

De hieronder genoemde aanvraag voor een evenementenvergunning is ter informatie.

Fakkeloptocht als onderdeel van het jaarlijkse Hindoestaanse lichtjesfeest, St. Vishva Dharm, dinsdag 25 oktober 2011, vanaf 19.00 uur, vertrek CMC Anjerstraat 2.

ONTHEFFING GELUIDHINDER

Aan de gemeente Capelle aan den IJssel is ontheffing geluidhinder verleend om buiten de normale werktijd de volgende werkzaamheden te verrichten: aanbrengen van detectielussen op de Algeraweg, tussen de Ketensedijk en het Capelseplein op donderdag 27 oktober 2011 van ca. 23.00 uur tot vrijdag 28 oktober 2011 ca. 07.00 uur, en van vrijdag 28 oktober 2011 ca. 23.00 uur tot zaterdag 29 oktober 2011 ca. 07.00 uur.