Ingezonden persbericht


Pim van den Berg kandidaat-wethouder voor D66

Pim van den Berg, de huidige fractievoorzitter van D66 is kandidaat-wethouder van D66. Van den Berg is unaniem door de fractie voorgedragen. D66 wil als coalitiepartij met Van den Berg zo snel mogelijk de lege plek in het college weer opvullen.

D66 draagt nu haar kandidaat-wethouder voor, maar respecteert uiteraard de motie die de raad op 6 september jl. aannam. De raad vraagt daarin van het college, voordat een nieuwe wethouder wordt geïnstalleerd, informatie over lopende projecten binnen de Cultuurportefeuille te leveren. D66 gaat ervan uit dat de voordracht in de raad wordt gepland zodra deze motie is afgehandeld.

Na het aftreden van Mirjam Barendregt heeft D66 Amersfoort zich snel gebogen over de vraag wie haar opvolger moet worden. De problemen rondom het Eemhuis, de uitwerking van de bezuinigingen en de voorbereiding van de zogenaamde 'mid-term review' vragen om een volwaardig college dat eensgezind en slagvaardig kan opereren.

De afgelopen weken werden door de fractie en het bestuur gesprekken gevoerd met een viertal D66-ers uit Amersfoort en omgeving. Allen voldeden aan het profiel dat vooraf was opgesteld. De fractie koos unaniem voor Van den Berg. Hij kent de stad Amersfoort goed. Hij woont er al jaren, is op veel terreinen actief in de stad en heeft een groot netwerk. Daarnaast is hij goed ingevoerd in het bestuur en de politiek in onze stad. Hij is sinds 2006 politiek actief in de gemeenteraad, waar hij onder andere woordvoerder cultuur en ruimtelijke ordening was. Hij heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het collegeakkoord en is sinds maart 2010 fractievoorzitter van D66. De laatste decennia heeft Van den Berg in zijn werk als (interim-)manager veel relevante bestuurs- en managementervaring opgedaan. Ook weet hij hoe het is om complexe projecten aan te sturen. D66 verwacht dat Van den Berg snel volwaardig kan meedraaien en vindt dat hij uitermate geschikt is voor deze wethoudersportefeuille.

De fractie van D66 beraadt zich de komende tijd over opvolging van Pim van den Berg en de komst van een nieuw fractielid.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht