Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verbazing over verleggen busroutes in Europawijk

PvdA stelt raadsvragen over bezuiniging OV in Haarlem

De provincie Noord-Holland bezuinigt op het openbaar vervoer. Daardoor zullen een aantal buslijnen in Haarlem vervallen of worden ingekort. Ook zal de frequentie van een aantal lijnen sterk worden verminderd. De PvdA-fractie in de Haarlemse gemeenteraad is hier zeer bezorgd over. PvdA-raadslid Roel Schaart zal dan ook donderdag 22 september hierover mondelinge raadsvragen stellen aan het College van B&W.

Schaart: "Voor veel inwoners van Haarlem zal de bereikbaarheid door deze maatregelen worden verslechterd. Bovendien zal de loopafstand naar bushaltes toenemen, want met name voor veel ouderen voor problemen zal zorgen. Wij begrijpen dat de gemeente hier niet rechtstreeks over gaat, maar willen wel van de wethouder weten wat hij doet om de provincie te overtuigen de plannen aan te passen."

De PvdA is met name verbaasd over de verplaatsing van buslijn 75 (met ingang van de nieuwe dienstregeling 73) in Schalkwijk. Nu rijden die nog midden door Europawijk over de Laan van Angers, maar Connexxion wil ze verplaatsen naar de Engelandlaan aan de uiterste westkant van de wijk. Schaart: "Juist op 1 juni hebben we, na uitgebreide participatie met de buurt en Connexxion, nog een definitief ontwerp voor de inrichting van de Laan van Angers aangenomen, waarin speciaal rekening is gehouden met de bussen. Zo werden er extra dure drempels aangelegd. Ook zijn er in het voorjaar 4 nieuwe haltes ingericht. Wij vinden het verbazingwekkend dat dit besluit van de gemeente en de wil van de participanten nu opeens wordt genegeerd. Wij vragen ons af of de provincie nu ook de rekening gaat betalen voor deze meerkosten, nu zij opeens de busroutes wil verleggen."

*** EINDE PERSBERICHT ***