Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rijswijk, 22 september 2011

Nieuwe prestatieafspraken tussen gemeente en woningcorporaties

600 nieuwe woningen en 850 gerenoveerde woningen in de periode van 2011 tot en met 2014. Dat is wat is vastgelegd in de prestatieafspraken die de gemeente Rijswijk en woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes op 21 september 2011 hebben ondertekend. Deze prestatieafspraken geven weer wat de gemeente en de beide corporaties de komende jaren van elkaar verwachten.

De prestatieafspraken zijn gebaseerd op de woonvisie 2007+. In deze gezamenlijk opgestelde visie staat hoe de gemeente Rijswijk en de corporaties vorm willen geven aan het wonen in Rijswijk. Eén van de pijlers is het zorgen voor voldoende omvang en kwaliteit van sociale huurwoningen, maar ook voor voldoende keuze in het type woningen.

Behalve het aantal nieuwe woningen dat de corporaties de komende vier jaar willen bouwen en het aantal woningen dat zij willen renoveren, zijn ook afspraken gemaakt over woningtoewijzing en duurzaamheid.

Woningtoewijzing
Voor woningtoewijzing gelden regionale afspraken, maar 10% kan naar eigen inzicht worden benut. Gemeente en corporaties willen deze ruimte vooral gebruiken voor huishoudens met een specifiek zoekprofiel (zoals mantelzorgers) en om te sturen op leefbaarheid. Rijswijk Wonen wil deze ruimte bovendien gebruiken voor experimenten met complexgerichte woningtoewijzing.

Samenwerking met behoud van ieders eigen verantwoordelijkheid is uitgangspunt. De looptijd van de afspraken is, met terugwerkende kracht, van 2011 tot en met 2014.

De prestatieafspraken zijn te lezen via www.rijswijk.nl (zoeken op prestatieafspraken 2011-2014).