Ingezonden persbericht


Persbericht

Hattem, 22 september 2011

Gemeenteraad bezoekt Saturn Petfood en zorgboerderij De IJsselhoeve

De gemeenteraad van Hattem heeft afgelopen vrijdag 16 september een bezoek gebracht aan producent van diervoeding Saturn Petfood en aan zorgboerderij De IJsselhoeve.

Bij Saturn Petfood werd de gemeenteraad ontvangen door interim directeur Akkerhuis. Het bedrijf is sinds 1987 gevestigd in Hattem en biedt werk aan 250 werknemers. De heer Akkerhuis benadrukte dat Saturn Petfood ook mogelijkheden biedt voor mensen met een technische achtergrond. Na de presentatie over het bedrijf werd de raad uitgenodigd om de fabriek van binnen te bekijken. Voor de raadsleden was het interessant om de fabriek eens van binnen te zien.

Daarna volgde een bezoek aan zorgboerderij De IJsselhoeve. De zorgboerderij is een particulier initiatief van twee gezinnen, die drie weekenden per maand drie groepen van zes kinderen opvangen. Het gaat om kinderen die bijvoorbeeld leermoeilijkheden, ADHD of een stoornis in het autistisch spectrum hebben. Met hulp van veel vrijwilligers is voor deze kinderen een logeerhuis ingericht. Het logeerhuis biedt hen een ontspannen en gezellig weekend en het gezin thuis wordt even ontlast. De raadsleden kregen tekst en uitleg en konden een kijkje nemen in het logeerhuis.

In het komende jaar wil de gemeenteraad vaker op pad om inwoners, ondernemers, instellingen en organisaties te ontmoeten. Op die manier hoopt de raad de contacten te versterken en mensen meer te betrekken bij de ontwikkelingen in Hattem.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht