Gemeente De Wolden


Persbericht









Zuidwolde, 22 september 2011




Kies het profiel van 'uw nieuwe burgemeester'

Waaraan moet de nieuwe burgemeester van De Wolden voldoen? Met een speciale poll op dewolden.nl nodigt de gemeenteraad van De Wolden inwoners uit om mee te denken over de burgemeester. Donderdag 27 oktober stelt de raad de definitieve profielschets vast. De poll geeft een eerste aanzet.

Bestuursstijlen
De poll inventariseert de bestuursstijl die het meest past in De Wolden. Inwoners kunnen kiezen uit acht verschillende stijlen met bijbehorende vaardigheden. Heeft de Wolden behoefte aan een burgemeester die investeert in mensen, samenwerkt of nadenkt over oplossingen? Of kan de burgemeester beter aandacht schenken aan de voortgang? Een man of vrouw die de handen uit de mouwen steekt? De poll biedt de kans een voorkeursstijl aan te geven. De poll loopt tot maandag 3 oktober 2011.


Vingeroefening

De eerste voorzichtige schets waaraan de burgemeester moet voldoen, is door 'de eendagsraad' van inwoners 15 september gegeven. Tijdens een bijzondere en drukbezochte avond, speciaal voor inwoners van de gemeente, ging men in discussie over de eigenschappen van de ideale burgemeester. Inwoners zaten voor één avond op de stoel van de raad.

Aanleiding van de bijeenkomst is de maand van de participatie. Met tal van activiteiten stimuleert de gemeente deze maand inwoners om mee te denken en te doen met de ontwikkeling van plannen. Met de mogelijkheid om een avond op de stoel van de raad te zitten, kregen inwoners de kans kennis te maken met het spannende - en ingewikkelde - werk van een raadslid.


Profielschets

Op donderdag 27 oktober 2011 stelt de gemeenteraad het definitieve profiel van de burgemeester vast. De Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar is hierbij aanwezig.