Politie Twente

Rectificatie persbericht 21 september Almelo
In tegenstelling tot hetgeen vermeld staat in ons persbericht van woensdag 21 september, heeft de aanrijding op de Deldensestraat in Almelo plaatsgevonden op maandag 19 september. (2011089421)

Persbericht van 21 september:
Politie zoekt automobilist
Almelo
Dinsdag 20 september vond omstreeks 11.30 uur een aanrijding plaats op de Deldensestraat in Almelo. De politie is op zoek naar een automobilist die betrokken is geweest bij dit ongeval.

Een 34-jarige vrouw uit Almelo fietste dinsdagmorgen op de Deldensestraat. Bij een scherpe bocht ter hoogte van een drankenhandel passeerde haar een kleine zwarte auto met een donkere achterruit. De auto raakte haar, maar reed vervolgens door. De vrouw is gevallen en hierbij gewond geraakt. Zij heeft zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen en heeft vervolgens melding gedaan bij de politie.

De politie verzoekt de bestuurder van de kleine zwarte auto met een donkere achterruit, die dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur op de Deldensestraat in Almelo reed, zich te melden. Ook eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, team Almelo. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of door langs te komen op het bureau. (2011089421)

Mishandeling en doorrijden na aanrijding Enschede
Politie Twente heeft woensdag 21 september een 27-jarige man uit Enschede en een 28-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van mishandeling dan wel wegrijden bij een ongeval.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding en mishandeling aan de Beekstraat. Ter plaatse bleek onenigheid tussen een echtpaar en twee mannen te zijn geëscaleerd. De twee mannen, een 27-jarige uit Enschede en een 28-jarige uit Almelo, hadden de 44-jarige Enschedeër en zijn 41-jarige vrouw beledigd en de 44-jarige man geslagen. Ook hadden de mannen met een auto op de 44-jarige ingereden, waarbij ze een 27-jarige fietser uit Enschede hadden aangereden. Vervolgens waren zij weggereden in de richting van de Deurningerstraat. Na onderzoek kon de politie de mannen omstreeks 20.30 uur aanhouden; de bestuurder van de auto voor het wegrijden bij een aanrijding en zijn inzittende voor mishandeling. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. De 44-jarige man hoefde zich niet onder behandeling te stellen van een arts. De aangereden fietser is door ambulancepersoneel onderzocht en kon hierna zijn weg vervolgen. Echter niet op zijn fiets, deze was flink beschadigd. (2011089904)

Eenzijdig ongeval
Holten
Een 21-jarige automobilist uit Nijverdal is woensdag 21 september gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De man reed omstreeks 15.00 uur op de Deventerweg vanuit Deventer. Tussen de Jeurlinksweg en de Oude Deventerweg raakte de auto de middenberg, waar hij een boom raakte en over de kop vloog. De man kon zelfstandig uit de auto komen. Hij verklaarde zelf dat hij werd afgeleid en daardoor in de middenberm terecht kwam. Hij is ter controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011089889)

Fietsster gewond bij aanrijding Hengelo
Een 72-jarige fietsster uit Hengelo is woensdag 21 september gewond geraakt bij een botsing met een andere fietser.

De vrouw fietste samen met haar 77-jarige man vanuit de Grundellaan rechtsaf het fietspad van de Enschedesestraat op. Uit tegengestelde richting kwam een 41-jarige fietser uit Oldenzaal, die de Grundellaan in wilde rijden en aan de verkeerde kant van de weg fietste. De 41-jarige kwam in botsing met de 72-jarige vrouw die met haar hoofd op straat viel. Zij is vermoedelijk met een zware hersenschudding en schaafwonden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011089874)

Motorrijder gewond
Hengelo
Een 49-jarige motorrijder uit Hengelo is woensdag 21 september gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De motorrijder reed omstreeks 19.00 uur over de Twekkelerweg. Op de kruising met de Marathonlaan / Lodewijkstraat kwam vanuit de Marathonlaan een personenauto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Hengelo. Zij zag de motorrijder over het hoofd, waardoor zij met hem in botsing kwam. De motorrijder viel op straat en raakte gewond. In afwachting van politie en ambulance werd aan de motorrijder eerste hulp verleend door omstanders. De 49-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het team Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (2011089909)

Bekeuringen voor overlastveroorzakers Almelo
Naar aanleiding van een melding zijn woensdag 21 september omstreeks 17.00 uur acht bekeuringen uitgedeeld aan mannen die overlast veroorzaakten in de Rosa Luxemburgstraat.

Ter plaatse gekomen agenten zagen dat in de Rosa Luxemburgstraat een groep mannen aanwezig was, die openlijk alcohol dronken. Omdat de mannen na een waarschuwing bleven drinken en ook een Stadstoezichthouder beledigden, zijn ze bekeurd.

Politie Twente krijgt vaker klachten van omwonenden over overlastveroorzakers en voert extra surveillances uit. Naast bekeuringen kan door de gemeente een gebiedsverbod worden opgelegd aan personen die vaker overlast veroorzaken. Een gebiedsverbod is een bestuursrechtelijke maatregel waarbij het iemand voor een periode van drie maanden verboden wordt zich binnen een vastgesteld gebied te begeven. (2011089893)

Lekkage door koperdiefstal
Haaksbergen
Tijdens reparatiewerkzaamheden aan het dak van een school aan de Bouwmeester op woensdag 21 september, bleek dat de oorzaak van de lekkage het ontbreken van 80 meter daklood was.

Ook bleek dat van het deel waar de bibliotheek en sporthal gevestigd zijn eveneens het daklood ontbrak. Vermoedelijk is het lood gestolen tussen 16 en 19 september. Omdat een behoorlijke hoeveelheid lood ontbreekt, vermoedt de politie dat dit vervoerd is in een aanhanger of bedrijfsbus. Politie Twente, team Haaksbergen vraagt of er mensen zijn die mogelijk de diefstal hebben gezien of over andere relevante informatie beschikken, contact op te nemen. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844. (2011089798)

Fietsster gewond bij aanrijding Losser
Een 16-jarige meisje uit Losser raakte woensdag 21 september gewond bij een aanrijding in Losser.

Woensdagmorgen 21 september omstreeks 08.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Losser. Een 16-jarig meisje uit Losser fietste met een groepje over het fietspad parallel aan de Oldenzaalsestraat. Opeens remde iemand voor haar. Het 16-jarige meisje merkte dit te laat op en kwamen in aanrijding met elkaar. Het 16-jarige meisje kwam te val en raakte gewond aan het gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. (2011089700)

Bromfietser rijbewijs kwijt na ongeval Aadorp
Een 29-jarige bromfietser uit Nijverdal raakte woensdag 21 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk onder invloed van drugs een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Woensdagavond 21 september omstreeks 20.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Peppellaan in Aadorp. Een 29-jarige bromfietser reed een stuk over het trottoir over de Peppellaan en zag daarbij een houtenpaaltje over het hoofd. De bromfietser voor over de kop, belande op de grond en raakte gewond. Omdat het vermoeden bestond dat de 29-jarige bromfietser uit Nijverdal alcohol genuttigd had, werd door een GGD-arts bloed afgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd. (2011089922)

Motorrijder gewond bij val
Weerselo
Een 43-jarige motorrijder uit Reutum raakte woensdag 21 september gewond bij een eenzijdige aanrijding in Weerselo.

Woensdag 21 september omstreeks 17.45 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Zandhaarweg in Weerselo. Een 43-jarige motorrijder uit Reutum voerde een proefritje uit nadat de motor van nieuwe banden was voorzien. De man droeg geen helm. Door een stuurfout verloor de man de controle over de motor en kwam ten val. De 43-jarige raakte hierbij gewond aan het hoofd en werd voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011089911)

Hennepplantage ontmanteld
Rijssen
Politie Twente, team Rijssen-Holten heeft 21 september omstreeks 13.00 uur samen met de energieleverancier in een woning aan de Pinksterbloem een hennepplantage aangetroffen.

Op zolder en in de garage werden in totaal ongeveer 300 planten aangetroffen. De kwekerij is in opdracht van Justitie ontmanteld. De elektriciteit bleek illegaal verkregen. De 47-jarige eigenaar uit Almere, die ter plaatse was, is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2011089811)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 22 september 2011
Telefoon: 053-455 5588

---- --