Gemeente Capelle a/d IJssel

Kinderen in de raadzaal
Op dinsdag 20 en donderdag 22 september was de raadzaal goedgevuld. Basisschoolleerlingen van de OBS West zaten op de stoelen van de raadsleden. Zij kregen les van raadsleden en de burgemeester.

Klas in de Raad
De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel wil Capelse basisschoolkinderen kennis laten maken met democratie en enthousiast maken voor de politiek. Daarom start de raad met "Klas in de Raad". In september en oktober krijgen 10 klassen groep 7 en 8 van vijf Capelse basisscholen gastlessen van raadsleden. De gemeenteraad heeft lespakketten beschikbaar gesteld aan de scholen ter voorbereiding van de gastlessen.

Gastlessen
Raadsleden geven de gastlessen aan de kinderen. De kinderen vonden het leuk om via de microfoon vragen te stellen. De eerste lessen werden gegeven door de raadsleden Moerkerke, Van Veen, Van Cappelle en De Bruin. De kinderen waren verbaasd dat niet de burgemeester de baas van de gemeente is, maar de gemeenteraad. De kinderen vergaderden en stemden de kinderen over door de raadsleden bedachte raadsvoorstellen, zoals alle honden verbieden in Capelle.