Ingezonden persbericht


Rotterdam, 23 september 2011
Roy van Joost beste mbo-docent van Rotterdam

Roy van Joost, docent ICT bij Zadkine is uitgeroepen tot beste docent van het mbo in Rotterdam. Dit is de uitkomst van een verkiezing van de gemeente Rotterdam voor de beste leraar van Rotterdam. Leerlingen, leraren, ouders, vrienden en familie konden leraren opgeven. Op basis van alle inzendingen heeft een vakkundige jury Roy van Joost, docent ICT bij de opleiding financiële beroepen bij Zadkine uitgeroepen tot winnaar.

Spil van het onderwijs

Henri van Vlodrop, voorzitter van het College van Bestuur van Zadkine feliciteerde Roy van Joost met zijn uitverkiezing. "Docenten zijn de spil van het onderwijs en onmisbaar in de talentontwikkeling van studenten. Van Joost weet door zijn enthousiasme en grote inzet studenten te boeien op een belangrijk vakgebied als ICT voor toekomstige administrateurs en secretaresses". Xavier Boeldak, student Financiële beroepen over zijn leraar. "Van Joost is een goede docent, die altijd bereid is uitleg te geven en hij maakt altijd tijd voor ons vrij".

Talenten ontwikkelen

Roy van Joost, 60 jaar geeft sinds 2006 lessen ICT en een simulatieprogramma (Simnet) voor studenten administratie en secretariële beroepen bij Zadkine Oost. Bovendien is hij studieloopbaanbegeleider. Hij vervult in het onderwijsteam van 38 docenten een belangrijke spil vanwege zijn grote kennis op het gebied van ICT. Hij laat studenten hun talenten maximaal ontwikkelen en steekt veel tijd en energie in de begeleiding.

In tegenstelling tot de categorieën basis- en voortgezet onderwijs, waarvoor deze week nog een online stemming mogelijk is, is de uitverkiezing van Van Joost al duidelijk. Op woensdag 5 oktober, de Dag van de leraar, zet Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs alle prijswinnaars in het zonnetje.

EINDE PERSBERICHT