Persbericht

Progress Software vereenvoudigt de implementatie van applicaties in de cloud ~ Het sneller genereren van omzet is een belangrijk voordeel van Progress Arcade ~

Rotterdam, 22 september 2011 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), introduceert de Progress® Arcade(TM) portal. Deze nieuwe omgeving voor cloud-implementaties stelt softwareleveranciers in staat om SaaS-applicaties te ontwikkelen en te testen. Daarnaast kunnen zij de applicaties implementeren en beheren in de cloud. De voltooide applicatie kan vervolgens wereldwijd en veilig beschikbaar worden gesteld waardoor softwareleveranciers sneller omzet kunnen genereren dan met traditionele methoden.

De Progress Arcade portal biedt software-ontwikkelaars gebruiksvriendelijke tools en resources om applicaties te creëren, testen, configureren en aangepaste varianten te demonstreren. Ook kunnen zij eenvoudig voltooide applicaties implementeren. De Arcade portal levert bovendien resources vanuit de community, die ontwikkelaars in staat stellen om kennis en ervaringen te delen, nieuwe producten uit te proberen en aanvullende oplossingen te doorzoeken van andere softwareleveranciers.

De eerste versie van de Progress Arcade portal is gebouwd met behulp van verschillende best-in-class oplossingen, die voortkomen uit eigen productontwikkeling en samenwerking met toonaangevende ondernemingen. De portal bevat het Progress OpenEdge applicatie-ontwikkelplatform, de Sonic Enterprise Service Bus (ESB), Amazon Web Services en het Rightscale Cloud Computing Management-platform.

"Wij richten ons met de Progress Arcade portal op het vereenvoudigen van de migratie van Progress-gerelateerde applicaties in de cloud", stelt John Bates, Chief Technology Officer bij Progress Software. "De eerste versie van de portal maakt gebruik van Progress OpenEdge applicatie-ontwikkeling - en Progress Sonic ESB-producten. Ons doel is om de Progress Responsive Process Management- en industriespecifieke oplossingen te introduceren in de Progress Arcade portal. Hiermee kunnen alle software-ontwikkelaars profiteren van de voordelen van de Arcade portal."

Amazon Web Services biedt een wereldwijd bereik aan Progress ISV's. Zij kunnen hierdoor hun SaaS-applicaties implementeren en klanten eenvoudiger bereiken. Amazon Web Services biedt een veilig en schaalbaar infrastructuurplatform voor web-diensten in de cloud, waar gebruikers alleen betalen voor wat zij gebruiken.

"We merken een sterke adoptie van zakelijke software die geleverd wordt via het SaaS-verdienmodel", stelt Terry Wise, Director of Business Development bij Amazon Web Services. "Met Progress Arcade kunnen ISV's het bereik van hun SaaS-oplossingen vergroten en eenvoudig het Amazon Web Services cloud-platform gebruiken. Zij betalen alleen voor de resources die zij gebruiken en kunnen op basis van hun behoefte meer of minder diensten afnemen."

RightScale biedt een beheerlaag, waarmee implementatie via verschillende cloud-infrastructuur leveranciers mogelijk wordt. Specifiek voor Amazon Web Services biedt RightScale een intuïtieve interface die softwareontwikkelaars een betere ervaring biedt door taken te automatiseren en vereenvoudigen. Zoals de beschikbaarheid van locatie-onafhankelijkheid, migratie van de ene regio naar de andere op het Amazon Web Services-platform en meer inzicht en controle in de onderliggende Amazon Web Services-infrastructuurdiensten. Wanneer applicatiebeschikbaarheid, wereldwijd bereik en de vraag sterk toeneemt, kunnen de ISV's SaaS-applicaties uitbreiden in real-time om de beste ervaring voor de eindgebruiker te bieden.

"Softwarebedrijven die hun applicaties implementeren in de cloud, moeten de controle behouden over hun applicaties", stelt Michael Crandell, chief executive officer bij RightScale. "Het is bovendien belangrijk om volledige controle te hebben bij applicatieontwikkeling. RightScale is verheugd om samen te werken met Progress om transparantie en controle te bieden aan Progress Arcade gebruikers, zodat zij de implementatie van hun cloud-gebaseerde applicaties beter kunnen beheren."

"Onze strategische relaties met Amazon Web Services en RightScale stellen software-ontwikkelaars in staat om eenvoudiger te profiteren van de cloud op een veilige en efficiënte manier", voegt John Bates toe. "Het implementeren van SaaS-applicaties in de cloud kan een complex proces zijn. De Progress Arcade portal vereenvoudigt dit proces door software-ontwikkelaars te helpen bij een efficiëntere implementatie in de cloud."