Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburg, donderdag 22 september 2011

Masterclass crowdfunding Slava Rubin na te kijken op www.bkkc.nl

Slava Rubin, de oprichter van 's werelds grootste crowdfunding platform IndieGoGo gaf op 16 september een masterclass bij het bkkc. Deze masterclass is gefilmd en vanaf vandaag te bekijken op www.bkkc.nl/masterclass.

Slava Rubin vertelt tijdens de masterclass over het principe van crowdfunding, de reden waarom mensen doneren en zijn eigen ervaring met deze relatief nieuwe vorm van financiering. Hij belicht diverse praktijkvoorbeelden en legt uit waarom deze wel of juist niet werkten. Tot slot geeft hij nuttige tips voor projecthouders die zelf aan crowdfunding doen.

crowdfunding
Crowdfunding wil zeggen dat iedereen kunstenaars en kunstinstellingen kan helpen om hun projecten te realiseren. De kunstenaar presenteert een project via een platform dat makkelijk toegankelijk is. Vervolgens bepaalt het publiek welke ideeën interessant genoeg zijn om een bijdrage aan te leveren. Op die manier zijn wereldwijd al duizenden projecten voorgefinancierd. Slava Rubin

slava rubin
Slava Rubin deed ervaring op met fondsenwerving nadat zijn vader overleed aan kanker, waarna hij een goed doel oprichtte tegen de ziekte. Toen hij met twee vrienden concludeerde dat er in 2007 nog weinig online tools waren om publiekelijk bijdrages te vragen voor creatieve projecten, richtten ze IndieGoGo op. Sinds 2008 heeft het bedrijf ruim 35.000 projecten in 200 landen ondersteund.

diy conference
Incubate regelde - in samenwerking met het bkkc - deze masterclass. Naast de masterclass bij het bkkc gaf Slava Rubin ook acte de présence op de DIY conference die Incubate diezelfde dag organiseerde in het Midi Theater Tilburg.

voordekunst
Het bkkc is partner van voordekunst, het landelijke crowdfunding platform voor de kunst in Nederland. Vanaf september staan er vier Brabantse projecten op de website. Die zijn te bekijken op www.voordekunst.nl/brabant.

links
Bekijk de registratie van de masterclass van Slava Rubin. Bekijk de website van IndieGoGo.