Persbericht van de Groep PROXIMEDIA geconsolideerde rekening 1ste semester 2011

22/09/2011 16:40

PROXIMEDIA BELGIUM

Het 1ste semester van 2011 is uiterst positief voor de groep Proximedia met een stijging van de verkoop en diensten met 11% in vergelijking met juni 2010. Tijdens de eerste zes maanden werd 26,1 miljoen ¤ verkoop gerealiseerd, tegenover 23,5 miljoen ¤ voor dezelfde periode in 2010.

De EBITDA (EBIT + afschrijvingen) stijgt met 21% tot 9,3 miljoen ¤, met een exploitatiewinst (EBIT) van meer dan 3 miljoen ¤, wat overeenkomt met een stijging van 0,6 miljoen ¤.

Het semestrieel resultaat voor aftrek van belastingen bedraagt 2,45 miljoen ¤ voor een nettoresultaat van 1,46 miljoen ¤, een stijging van 24% ten opzichte van het 1ste semester van 2010.

Aan het einde van het eerste semester 2011 bedraagt de totale balans 38,1 miljoen ¤ (tegenover 35,2 miljoen ¤ op 30 juni 2010) en het eigen vermogen wordt vastgesteld op 12 miljoen ¤, een stijging met 2,3 miljoen ¤.

De schuldgraad op eigen vermogen blijft positief evolueren van 2,27 op 31 december 2010 naar 1,89 op 30 juni 2011.

Op 30 juni 2011 blijft Proximedia Belgium een stijging aan verkoop en diensten verwezenlijken met 11,7 miljoen ¤ over 6 maanden (+ 4,1% meer dan in juni 2010).

Bezoom noteert reeds twee jaren op rij een voortdurende stijging en registreert in het eerste semester van 2011 7,8 miljoen ¤ aan verkoop en diensten wat overeenkomt met een toename met 11%.

De vennootschap Online Internet, die het concept BeUP commercialiseert, heeft in een periode van 6 maanden 2,8 miljoen ¤ aan verkoop en diensten gerealiseerd wat overeenkomt met een stijging van 60%.

Globule Bleu realiseert net zoals vorig jaar tijdens het 1ste semester 2011 voor 1,5 miljoen ¤ aan verkoop en diensten, goed voor een resultaat in evenwicht.

Frankrijk is het enige filiaal dat met 0,8 miljoen ¤ aan verkoop en diensten geen stijging van het resultaat noteert.

Ons filiaal in Nederland daarentegen registreert een stijging met 27,5% aan verkoop en diensten en realiseert 2.5 miljoen ¤.

Onze aanwezigheid op het Amerikaanse continent via het filiaal Bezoom blijft momenteel beperkt. Er kunnen nog geen significante cijfers worden voorgelegd en er wordt derhalve niet geconsolideerd, ook al werd niettemin een positief semestrieel resultaat geboekt van 0,05 miljoen USD.

Perspectieven voor het tweede semester 2011

"Van bij de start van het 2de semester werden binnen de groep drie nieuwe producten op de markt gebracht. Proximedia Belgium commercialiseert voortaan internetsites die volledig aangepast zijn aan de Smartphones, een nieuwe generatie gsm's die enorm opgang maakt. Bezoom heeft Videobiz gelanceerd, de eerste videogids voor KMO's. Online Internet, tenslotte, biedt dagelijks promoties aan in de vorm van kortingsbonnen die worden uitgeschreven door zelfstandigen en KMO's.

Deze nieuwe producten en diensten werden volledig beheerd en gefinancierd door de Groep en zullen in 2011 ongetwijfeld bijdragen tot resultaten die nu reeds veelbelovend zijn.

Fabrice Wuyts, CEO van de Groep Proximedia.

Over de groep Proximedia

De groep PROXIMEDIA, opgericht in juli 1998, biedt informaticadiensten en internetdiensten aan voor zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen.

Vandaag bieden de nv Proximedia en haar 7 filialen het voornaamste van internet aan met:

* de ontwikkeling, actualisering en hosting van websites (Proximedia en Globule Bleu)

* offline en online marketingdiensten (Globule Bleu en Be UP - Online Internet)

* het maken en uitzenden van professionele films op internet, de aanmaak van videomail, de ontwikkeling van Web-TV (Bezoom)

* de levering van internetdiensten zoals internetaansluiting, het beheer van domeinnamen, het beveiligd beheer van e-mailadressen, gegevensbescherming, ADSL- of SDL-verbindingen, de hosting van servers - (Online Internet)

* de verhuur en het onderhoud van computermateriaal (Proximedia)

De groep Proximedia is aanwezig op de Belgische, Nederlandse, Franse en Amerikaanse markt.

Op 22 juli 2005 werden de aandelen van de nv Proximedia voor het eerst ingeschreven op de Vrije Markt van Euronext Brussels, na de openstelling van haar kapitaal voor het publiek.

Neem een kijkje onder de rubriek "Investeerders" van onze website www.proximedia.com.