Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
21 september 2011


-- Persbericht --

Jan Jacob van Dijk bezoekt Oost Gelre

Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan Oost Gelre. Het was een kennismakingsbezoek, maar uiteraard bracht het College van B&W ook een aantal onderwerpen ter sprake die in Oost Gelre spelen.

Onder aanvoering van burgemeester Henk Heijman bracht het gezelschap onder andere een bezoek aan Groenlo. Jan Jacob van Dijk is als portefeuillehouder verantwoordelijk voor het regiocontract dat de provincie met de Gelderse regio's afsluit. Het college wil Groenlo indienen als project binnen het regiocontract.

Verder werd een bezoek gebracht aan de uitkijktoren in de Besselinkschans bij Lievelde. De plek bij uitstek om met elkaar van gedachten te wisselen over de plannen om het evenemententerrein verder te ontwikkelen. Van Dijk vroeg daarbij aandacht voor de relatie met de omgeving en de natuur.

Daarnaast werd nog een bezoek gebracht aan het regionale bedrijventerrein Laarberg. Van Dijk gaf aan dat hij graag wil meedenken over de betrokkenheid van andere regiogemeenten bij de ontwikkeling van Laarberg. Hij adviseerde het college om ook zelf in gesprek te blijven met Winterswijk en Aalten.

Ook andere onderwerpen die in Oost Gelre spelen passeerden de revue, zoals bijvoorbeeld de problematiek rond de N18. Ook het Dorpsplan Zieuwent kreeg de bijzondere aandacht van de gedeputeerde. Met het dorpsplan onder de arm keerde hij na een informatieve ochtend terug naar Arnhem.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van het persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 39 3552
-----------------------
VERTROUWELIJK

---- --