MBO raad

Walraven wint `Prijs Beste Leerbedrijf Internationaal 2011'

22-09-2011 - Walraven, systeembouwer van onder andere bevestigings- en sanitairsystemen, is op 22 september uitgeroepen tot winnaar 'Beste Leerbedrijf Internationaal 2011'. Directeur Jan Hendrik van Walraven ontving de prijs, bestaande uit een beeldje en een certificaat, uit handen van plaatsvervangend directeur-generaal Marten van de Berg van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I). De prijsuitreiking vond plaats tijdens de 'Europa Challenge'. Deze bijeenkomst stimuleert ondernemers internationaal hun kansen te benutten.

De jury, bestaande uit Ben Rijgersberg (Colo), Hans Huibers (MBO Raad), Erica van Engel (Kamer van Koophandel) en Henri Geursen (Dutch Trade Board), heeft unaniem gekozen voor Walraven, omdat het duidelijk nut en noodzaak ziet van internationale stages, zowel nationale als internationale stagiaires begeleidt, en omdat Walraven internationale opleidingsactiviteiten uitbreidt, waaronder uitbreiding van stageplaatsen bij buitenlandse vestigingen.

De jury benadrukte in haar rapport dat alle drie genomineerde bedrijven zich goed inzetten om de internationale vaardigheden bij mbo'ers te vergroten. De andere genomineerde organisaties zijn Schoneveld Breeding en Zorggroep Elde. Jan Hendrik Walraven was verheugd met de prijs: "De prijs is een erkenning voor wat we doen en daar zijn we bijzonder trots op."

De Prijs Beste Leerbedrijf Internationaal is een initiatief van het ministerie van EL&I en wordt uitgevoerd door NL EVD Internationaal. In samenwerking met de Kamer van Koophandel, Colo en de MBO Raad beloont het ministerie organisaties die bijdragen aan de internationale oriëntatie van mbo'ers via stages. Door de toenemende globalisering hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan medewerkers met talenkennis en interculturele competenties. Ideaal dus als medewerkers deze kennis en competenties al tijdens hun studie opdoen.

NL EVD Internationaal
NL EVD Internationaal, onderdeel van Agentschap NL, stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken en een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland. Agentschap NL is een agentschap van het ministerie van EL&I. Agentschap NL voert beleid uit voor diverse ministeries als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal. Agentschap NL is het aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Voor informatie en advies, financiering, netwerken en wet- en regelgeving.

Meer informatie
Marije Hulsbosch, perswoordvoerder MBO Raad: 06 - 50 27 26 73 of m.hulsbosch@mboraad.nl

Bron/Auteur: