Politie Zeeland


---

1562-2011. Crossmotor in beslag genomen in Terneuzen
Politie Zeeland heeft donderdag een crossmotor in beslag genomen op de Reuzenhoeksedijk in Terneuzen.
De bestuurder, een 20-jarige Terneuzenaar, reed met de crossmotor op de Reuzehoeksedijk en veroorzaakte daar overlast. Hij voerde geen kenteken, was niet verzekerd en kon geen geldig rijbewijs tonen, De crossmotor is in beslag genomen. De bestuurder bleek ook nog enkele openstaande boetes te hebben.

1563-2011. Visserijwet overtreden in Westdorpe
Een 31-jarige man uit Rusland heeft donderdag de visserijwet overtreden.
De man viste in het kanaal van Gent naar Terneuzen met vier hengels. Aan elke hengel zaten vier haken. In Nederland is het toegestaan te vissen met twee hengels waaraan per hengel twee haken mogen zitten. Ook was de man niet in het bezit van een visvergunning.
Hij kreeg een boete van 230 Euro.

1564-2011. Replica's oorlogswapens in beslag genomen
In een winkel in de gemeente Sluis zijn woensdag drie replica's van Duitse officiersmessen (dolken) uit de 2e wereldoorlog in beslag genomen. De messen waren door de eigenaar via internet in Amerika besteld.

De replica's werden op een openbare Amerikaanse website te koop aangeboden. Iedere wapenhandelaar, wapenverzamelaar en/of particulier kan via deze site zijn aankoop regelen.
De wapens worden met instemming van de Nederlandse douane ingevoerd en het is toegestaan deze replica's in bezit hebben.

In Nederland mogen deze wapens in een verzameling worden ondergebracht. Gaat men nu echter deze wapens publiekelijk te koop aanbieden, dan is dit strafbaar op grond van artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht. Verkoop van voorwerpen met hakenkruisen is een vorm van discriminatie en dus strafbaar gesteld (Uitspraak van de Politierechter Amsterdam d.d. 27 maart 2007).