NCRV

Schepper & Co in het land

Ingezonden door NCRV op 5 september, 2011 - 15:02


vrijdag 23 september 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Schepper & Co in het land het persoonlijke verhaal van Mirjam en Marco Beukema. Ze hebben vier kinderen. De verzorging van die kinderen komt voor een groot gedeelte op de schouders van Mirjam neer omdat haar man aan een aandoening van het ruggenmerg lijdt waardoor hij niet goed meer kan lopen en ook helemaal doof is geworden. Normaal gesproken gaan ze met vakantie naar Frankrijk of Italië, maar dit jaar staan ze met de kinderen op een camping in Nederland. Mirjam moet in de buurt van het ziekenhuis blijven omdat ze bestraald wordt. Na de geboorte van haar jongste kind werd er bij haar borstkanker geconstateerd.
Dus gaat ze elke dag met de taxi naar het ziekenhuis terwijl Marco met de kinderen op de camping achter blijft.

Verder de dubbele missie van Garmt Haakma: bierbrouwen en in zijn brouwerij mensen met een achterstand aan het werk helpen.

Het dilemma van deze week: Mijn oudste kleindochter van zes jaar spreekt ons als grootouders aan met jij en jou. Dat is zij ook thuis gewend. Mijn man en ik vinden het echter prettiger als zij leert om ons aan te spreken met u. volgens ons leert zij zo de juiste gezagsverhoudingen kennen en respect te tonen voor ouderen. Onze kinderen noemen ons hier zeer ouderwets in. Hebben zij hierin gelijk?

Programma:
Schepper & Co in het land
Presentator:
Jacobine Geel
Website:
http://schepperencoinhetland.ncrv.nl