Nederlanders houden vast aan zomers gevoel

Persbericht van Het PR Bureau

Nederlanders houden vast aan zomers gevoel
Bolsius flirt op laatste zomerdag naar de herfst in het Vondelpark

Amsterdam, 23 september 2011 - De zomer van 2011 breekt records. Het is de natste zomer in 100 jaar met slechts zeven zomerse dagen. Ondanks het slechte weer willen Nederlanders zo lang mogelijk vasthouden aan het zomergevoel, blijkt uit onderzoek van Bolsius onder 500 Nederlanders. Hoewel het volgens 44% de tijd van het jaar is om verliefd te worden, beleefde ruim een kwart van de Nederlanders deze zomer geen romantisch moment. Voordat de herfst op 23 september officieel wordt ingeluid, verraste Bolsius Nederlanders met een laatste romantische zomeravond. Honderden drijvende kaarslichten in het Vondelpark wakkerden het romantische vuurtje aan voor iedereen op zoek naar een nieuwe vlam.

Bij het ondergaan van de zon verschenen honderden verlichte waterlantaarns in de grote vijver van het Amsterdamse Vondelpark. De akoestische muziek maakte de romantiek compleet voor de verliefde stelletjes aan de waterkant. "We hebben deze zomer niet veel zwoele avonden gehad, des te meer reden om de zomer goed af te sluiten en alvast te flirten naar de herfst. Want dan breekt een knusse periode aan, waarbij de romantiek in huis wordt gehaald. Een onderonsje bij kaarslicht blijkt volgens Nederlanders het toppunt van romantiek," aldus Angela van Horssen van Bolsius.

Vlinders in je buik in de zomer
In de zomer word je makkelijker verliefd of voel je je meer verliefd, ervaart 44% van de Nederlanders. De helft bestempelt de zomer als beste periode om een nieuwe vlam te ontmoeten. Een op de drie heeft in de zomermaanden vaker een nieuwe vlam ontmoet dan in de winter. De vakantie met geliefde vormde het romantische hoogtepunt voor de Nederlanders die deze zomer een romantisch moment beleefden.

Romantiek van de knusse herfst
Na een regenachtige zomer berust bijna de helft van de Nederlanders zich in het feit dat er geen weg terug is naar de zomer. Zij omarmen de herfst en bestempelen het tot 'knus' seizoen (60%). Toch staat knusse romantiek niet gelijk aan het vinden van een nieuwe liefde: de helft denkt minder snel een nieuwe vlam tegen te komen in de koele maanden, simpelweg omdat er meer tijd binnenshuis wordt doorgebracht. De drukte van de herfst na de vakantieperiode vormt geen reden om minder tijd met je geliefde door te brengen.

Top 3 romantische smaakmakers
Over de invulling van een romantisch moment zijn mannen en vrouwen het grotendeels eens. De top 3 romantische smaakmakers wordt aangevoerd door een onderonsje bij kaarslicht (59%), gevolgd door een diner (51%) en de ondergaande zon (44%).

Romantisch avondje met Hanna Verboom en Chantal Janzen Nederlanders zijn gevraagd om romantiek een gezicht te geven. Daarbij delen showbizzkoppel Winston & Renate Gerschtanowitz de eerste plaats als meest romantische liefdesduo van zomer 2011 met Rafael & Sylvie van der Vaart. Nederlandse single mannen zouden wel een romantisch avondje met Hanna Verboom willen doorbrengen. Reeds gesettelde mannen geven hun voorkeur aan Chantal Janzen voor een romantisch onderonsje. De vrouwen verkiezen Jan Kooijman voor een avondje romantiek.

Ik ben jouw nieuwe vlam
Met het aansteken van de lichtjes in het Vondelpark op de vooravond van de herfst, is 'Ik ben jouw nieuwe vlam' gelanceerd. De herfst als het seizoen waarin romantiek en gezelligheid in huis worden gehaald, vormt het startmoment van de nieuwe Bolsiuscampagne. De kaarsenfabrikant laat Nederland in deze campagne aan de hand van sfeertips kennismaken met de nieuwe vlam.

-Einde bericht-

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.ikbenjouwnieuwevlam.nl
Bijlage:
* onderzoekssamenvatting bolsius_ik ben jouw nieuwe vlamdocx * persbericht_nederlanders houden vast aan zomers gevoel_bolsius_apsdoc




Razende Robot Reporter