Dura Vermeer

Gorinchem - 23 september 2011

Dura Vermeer en Poort6 tekenen voor bouw Kop van de IJsbaan

Directeur Rob van der Jagt van Dura Vermeer Bouw Houten en directeur Dick van Zanten van Poort6 hebben de aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van de Kop van de IJsbaan. In november wordt met de bouw van het project gestart.

Het appartementencomplex, dat zal bestaan uit 63 huurappartementen en enkele bedrijfsruimten, krijgt een duurzame primeur met een houtgestookte verwarmingsinstallatie om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. De installatie wordt gestookt op speciale houtpellets, een soort houtkorrels. Deze verbranden volledig CO2-neutraal en leveren geen rook- of stankoverlast op. Hiermee worden straks de 63 appartementen en de bedrijfsruimten verwarmd. Alle woningen krijgen een eigen thermostaat om de temperatuur te regelen.

Het is de eerste houtgestookte installatie in Gorinchem. Ook in de rest van Nederland is dit een vrij nieuwe ontwikkeling op het gebied van duurzame vernieuwingen in de bouw. Alleen in Zwijndrecht en Apeldoorn zijn vergelijkbare projecten te vinden.

---