Politie Gelderland-Midden

Vier verdachten aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 23-9-2011 10:47:55

ARNHEM - De politie heeft bij een warenhuis in het centrum van Arnhem donderdagmiddag 22 september vier verdachten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Maurik, een 40-jarige man uit Druten en twee mannen van 34 en 46 zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Beveiligingsmedewerkers van het warenhuis zagen het viertal eerder die ochtend samen in het centrum lopen. Rond half twaalf werden de twee mannen van 34 en 36 jaar in de winkel betrapt toen ze probeerden een aantal kledingstukken mee te nemen zonder te betalen. De twee probeerden nog weg te rennen, maar werden door de beveiligingsmedewerkers in de kraag gevat. Buiten de winkel stonden de 25-jarige vrouw en 40-jarige man. Zij werden vervolgens ook aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de winkeldiefstal. De politie werd gewaarschuwd, die in de auto van de vrouw een aantal vermoedelijk gestolen kledingstukken aantrof. De vier verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.
(2011109481-wm)


---


---

Dronken Duivenaar van de weg gehaald

Publicatiedatum: 23-9-2011 10:49:16

DUIVEN - Op de Steenstraat in Duiven heeft de politie donderdagavond 22 september een 54-jarige automobilist uit die plaats van de weg gehaald omdat hij dronken achter het stuur zat. Agenten waren kort daarvoor getipt door andere weggebruikers dat een bestelauto slingerend over de Rijksweg zou rijden. Agenten zagen de bewuste wagen rond half tien rijden en zetten hem aan de kant. De bestuurder bleek de 54-jarige Duivenaar. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van ruim drie keer zoveel als is toegestaan. Dat kostte hem tevens zijn rijbewijs. Tegen de Duivenaar is proces-verbaal opgemaakt. (2011109749-pk)