KLM

KLM en WestJet bieden codeshare vluchten aan

Op 26 september 2011 zullen KLM Royal Dutch Airlines en WestJet hun eerste code-share vluchten uitvoeren. Door deze code-share overeenkomst kan KLM onder eigen vluchtnummers vluchten aanbieden die door WestJet worden uitgevoerd. Hiermee worden de keuzeopties en overstapmogelijkheden voor klanten van KLM vergroot, met onder andere toegang tot 30 vliegroutes binnen Canada.

Amsterdam | 22 September 2011

KLM ziet de code-share overeenkomst met WestJet als een belangrijke stap naar de uitbreiding van het aantal vluchten en bestemmingen die de Nederlandse luchtvaartmaatschappij momenteel biedt via haar vier gateways in Canada.

Pieter Elbers, Chief Operating Officer van KLM: "KLM is de eerste Europese code-share partner van WestJet en wij zijn er dan ook trots op dat zij voor samenwerking met ons hebben gekozen. Canada vormt bovendien een uitermate belangrijke markt voor KLM. Dankzij deze nieuwe overeenkomst krijgen KLM-passagiers toegang tot 30 extra routes in Canada die aansluiten op KLM-vluchten vanuit Vancouver, Toronto, Montreal en Calgary".

Gregg Saretsky, Chief Executive Officer van WestJet: "WestJet is blij met KLM als onze eerste Europese code-share partner. KLM beschikt over een uitgebreid wereldwijd netwerk, een lange geschiedenis en een uitstekende reputatie. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat KLM en WestJet vruchtbaar zullen samenwerken. Ook qua bedrijfscultuur sluiten onze bedrijven goed op elkaar aan, hetgeen garantie biedt voor een duurzaam en waardevol partnerschap. We verheugen ons erop onze gezamenlijke gasten aan boord van WestJet te mogen verwelkomen".