Gemeente Laren



-

WSI Actueel

De werkzaamheden voor het nieuwe sociaal-culturele hart van Laren vorderen gestaag. Hieronder leest u meer over de actuele stand van zaken.

Prijsvraag
Een nieuw sociaal-cultureel hart verdient een nieuwe, aansprekende naam. Daarom heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven. Suggesties voor een naam voor de gebouwen konden tot 1 september bij de gemeente worden ingeleverd. Velen zijn de uitdaging aangegaan: er zijn tientallen inzendingen binnengekomen. Het is de bedoeling dat de nieuwe naam in november wordt gepresenteerd. Dan wordt ook de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt.

Eerste oplevering
De aanbouw van de gymzaal van College de Brink is bijna klaar; binnenkort is de oplevering. Gymzaal en aanbouw worden de nieuwe thuisbasis voor Tafeltennisvereniging Laren (TTV). De verhuizing is begin oktober.

Multifunctioneel
De aanbouw van de gymzaal is multifunctioneel. Het is een fraaie ruimte van 120m2 met keuken en bar. Niet alleen geschikt, maar ook beschikbaar voor meerdere doeleinden. De aanbouw kan apart worden gebruikt, maar ook in combinatie met de gymzaal. Zo is het mogelijk de activiteiten in de zaal vanuit de aanbouw te bekijken, maar is het ook mogelijk dat strikt te scheiden.

De aanbouw leent zich bijvoorbeeld prima voor vergaderingen, als instructieruimte en - samen met de gymzaal - voor sportactiviteiten.

De gymzaal is overdag in gebruik voor onderwijs, maar er zijn nog enkele avonden in de week beschikbaar. Ook in het weekend zijn er nog mogelijkheden de ruimte te huren. De aanbouw is tot dusver enkele avonden bezet. Dat betekent dat er in het weekend en door de week nog voldoende plaats is voor andere gebruikers.

Atelier
Op dit moment is niet alleen een nieuw cultuurhuis in aanbouw. In de tuin van dit nieuwe gebouw komt ook een atelier. Fraai gelegen: naast de basiliek en met zicht op de nieuwe bibliotheek. Het wordt een forse ruimte die geschikt is voor diverse creatieve activiteiten (schilderen etc).

Het atelier is een deel van de week beschikbaar voor activiteiten in het kader van het welzijnswerk. Voor de rest van de tijd kan de ruimte gehuurd worden door andere partijen. Het is een ideale locatie voor samenwerkingsverbanden tussen verschillende partijen op het gebied van kunstbeoefening.

Informatie