Gemeente Valkenburg aan de Geul

Planning werkzaamheden nutsbedrijven

Planning werkzaamheden nutsbedrijven in winkelcentrum (start wk 40) en historisch centrum (start wk 42)

Twee weken geleden zijn de nutsbedrijven gestart met de voorbereiding van de werkzaamheden op locatie in het winkelcentrum en historisch centrum. De nutsbedrijven hebben nu een preciezere planning aan de gemeente voorgelegd (pagina 1). Ook een globale planning voor de rioleringswerkzaamheen is beschikbaar (pagina 2).

In de bijlagen kunt u op pagina 1 per (deel)gebied zien waar wanneer wordt gestart. Eerst zullen de nutshoofdtracés vervangen worden. Dat zijn de hoofdkabels en -leidingen. Als dat gereed is zullen de huisaansluitingen per adres worden afgekoppeld van het oude tracé en dan worden overgezet op het nieuwe tracé. De nutsbedrijven werken in werkvakken van ca. 40 meter. Als zo'n werkvak gereed is schuiven ze op naar de volgende 40 meter.

Er wordt getracht de overlast zoveel mogelijk te beperken. Winkels en woningen blijven toegankelijk. Mogelijk zullen tijdelijke verkeersmaatregelen nodig zijn als gevolg van de werkzaamheden.

Nadat de nutsbedrijven gereed zijn zal de de gemeente starten met de rioleringswerkzaamheden. Op pagina 2 in de bijlage kunt u een globale planning zien die de gemeente momenteel aanhoudt. De planning wordt gedetailleerder als de aanbesteding van het werk is afgerond. Dan pas is namelijk de aannemer bekend en kunnen afspraken worden gemaakt. Op het moment dat die meer precieze planning beschikbaar is zullen wij die breed communiceren.

De planningen van nutsbedrijven en rioleringswerkzaamheden zijn indicatief. Vele factoren zijn van invloed op de planning. Zo mogen de nutsbedrijven niet werken bij temperaturen lager dan 5 graden Celsius. Ook mogelijk aanwezige archeologie in het werkgebied kan van invloed zijn op de planning.

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken hebben de nutsbedrijven 1 gezamenlijke coördinator aangesteld die namens alle partijen contactpersoon is voor de gemeente. Klachten, opmerkingen en suggesties zullen door de gemeente worden doorgeleid naar hem. De nutscoordinator zal zorg dragen voor een adequate opvolging.

De gemeente heeft Jos Bauer, deelprojectleider centrumplan, aangewezen als direct aanspreekpunt voor bewoners/ondernemers in het uitvoeringsgebied. Hij vormt de schakel tussen bewoners/ondernemers en de nutscoördinator. U kunt Jos Bauer mobiel bereiken op nummer 0681271777.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Jos Bauer op bovengenoemd mobiel nummer.Â


* 20110923-Historisch centrum-planning.pdf
* 20110923-Winkelgebied-fase 1-planning.pdf