Waterschap Brabantse Delta


zaterdag 24 september a.s.

Overdiepse Polder open voor publiek op zaterdag 24 september a.s.

Wat betekent het project Overdiepse Polder voor Nederland? Waarom is het terpenplan bedacht, hoe vaak zal de polder overstromen, wat is het uitzicht vanaf een terp? Op al deze vragen krijgen bezoekers op zaterdag 24 september tussen 11.00 en 16.00 uur een antwoord. Dan houden waterschap Brabantse Delta en zijn partners een open dag waarbij iedereen de werkzaamheden in de uitvoering van dichtbij kan bekijken en deel kan nemen aan leuke activiteiten.

Wandel, fiets en steproute

De werkzaamheden in het rivierverruimingsproject Overdiepse Polder volgen elkaar in rap tempo op. Het water veiliger maken van Nederland komt zo steeds een stapje dichterbij. De eerste terp is inmiddels klaar, de tweede bijna en aan terpen drie, vier en vijf wordt hard gewerkt. Wie even niet meer in de polder is geweest, kent het gebied bijna niet meer terug.

Tijdens de open dag wordt uitleg gegeven over de status van de werkzaamheden en daarna kan onder begeleiding per fiets, step, boot of wandelend het gebied verkend worden. Iedereen kan van dichtbij de dagelijkse werkzaamheden in de polder ervaren en uitgebreid informatie verkrijgen over het project en het rijksprogramma Ruimte voor de Rivier. Op de route is bovendien van alles te doen: het 'beklimmen' van een terp, demonstraties van de aannemer, een boottocht maken vanuit de jachthaven, boerderijen bezoeken, een bezoek aan het terrein van Defensie en tal van kinderactiviteiten. Kijk voor meer informatie op www.overdiepsepolder.nl

-