Stadsdeel Amsterdam-Noord

Zondag 25 september Banne Bruist

20 september 2011

Banne bruist met walking waterball, Frans Duijts, gezondheidsmarkt en sportmania

Op zondag 25 september wordt in de Banne in Amsterdam-Noord het 14e Banne Bruist Festival gehouden. Het gebied tussen Parlevinker en Statenjachtstraat biedt dan ruimte aan de traditionele braderie en de rommelmarkt. Verder zijn er de informatiemarkt en wegens groot succes de Gezondheidsmarkt, met het thema "Winter". Een nieuw onderdeel voor de jongeren is Sportmania. Jongeren kunnen sportief bezig zijn met 4 x 4 voetbal. Ook wordt een amateur kickbox-toernooi gehouden, in samenwerking met Bokshetvoorelkaar.nl

Optreden diverse artiesten

Op drie podia zijn optredens met artiesten als Dreamcast, Mike & Colin, Mick Harren en als uitsmijter Frans Duijts. Daarnaast treden lokale muziekverenigingen en artiesten. Op het Graspodium is een spannend kinderprogramma, het Piratentheater, speelt de Kinderband en treedt Coco Christal op. Het Parlevinkerpodium is het domein van de jongeren met bekend en minder bekend talent uit Noord. Er zijn optredens van o.a. RTS, Mellamel, Salah Edin en Kaliboy. Op het kinderveld zijn weer tal van kinderactiviteiten en kinderspellen.

De bouwers van het nieuwe wijk- en winkelcentrum Banne Centrum maken de komst van de Fly Seat mogelijk. Vanaf een hoogte van 50 meter kunt u de bouw en het festivalterrein overzien. Markt en braderie duren van 12 tot 17 uur, de optredens zijn van 12 tot 19 uur.

Bezoekers kunnen in de Banne vrij parkeren.
Dit 14e Banne Bruist Festival kan plaatsvinden dankzij de inzet van talloze sponsoren en vrijwilligers.

We kunnen echter nog meer vrijwilligers gebruiken, vooral bij de begeleiding van de kinderactiviteiten. Aanmelden kan bij Solid op tel. 4931132.