Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Paddenstoelenwandeling met Wim Ligterink en Jos Bruns
* zondag 25 september 2011, 12.00 uur

Het weer werkt goed mee om ook 2011 als een bijzonder paddenstoelenjaar de boeken in te laten gaan. De grond is vochtig, de temperatuur lauw warm - ideale condities voor de grroei van schimmels en zwammen. Er komt vanalles uit de grond wat zelfs doorgewinterde paddenstoelenliefhebbers verrast. Dat is een extra reden om mee te gaan bij de wandeling op zondag 25 september in de landschappentuin van museum Natura Docet in Denekamp.

Wim Ligterink, paddenstoeldeskundige uit Rijssen verzorgt samen met Jos Bruns, IVN-gids bij Natura Docet, de wandeling waarbij zij u meenemen op een zoektocht naar rodekoolzwam, eikeldopzwam, rupsendoder, stinkzwam en misschien ook de bekende rood-met-witte-stippenpaddenstoel: de vliegenzwam. Wim en Jos weten precies op welke plek paddenstoelen te verwachten zijn. Zo leert u met hen meekijken in de verborgen wereld van de 'cryptogamen'; sporenplanten die, vertaalt uit het Grieks, in het verborgene (kryptos) met elkaar verbonden zijn (gameein= huwen)....

De wandeling begint om 12.00 uur en kost 1,50 euro. Bij bezoek aan het museum komen de kosten voor de entree er nog bij. De wandeling duurt ongeveer een uur en omdat de paden in de tuin misschien nat zijn graag stevig schoeisel dragen.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondaag 11-17 uur

Entree

Deelname wandeling ¤ 1,50 Museum (aangepaste entreeprijs)
Volwassenen ¤ 2,50 4-15 jaar ¤ 1,50Museumkaart gratis