Ingezonden persbericht


Rotterdam, 23 september 2011
Zadkine-studenten lopen mee in Wheel of Energy

Van zondag 25 september 12.00 uur tot en met maandag 26 september 16.00 uur houden 110 studenten van de Zadkine opleiding Veiligheid en Vakmanschap, 28 uur lang het Wheel of Energy draaiende. De opbrengst van deze actie is bestemd voor ondersteuning van mensen die moeten leven met kanker. Het immens grote rad staat op Schiphol Plaza. Het 'Wheel' blijft in beweging door er met maximaal drie mensen tegelijk in hard te lopen.

Ook studenten van vijf andere roc's in het land doen mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Wheel of Energy365 is een actie van Stichting Marathon365. Initiatiefnemer is marathonloper Richard Bottram. Wheel of Energy365 wil bijdragen aan een wereld waarin kanker niet langer levensbedreigend is. Bovendien vragen zij donaties voor psychosociale ondersteuning zodat de kwaliteit van leven met kanker vergroot kan worden.

De missie van Wheel of Energy365 is hoop uitdragen voor een beter leven met kanker. Daarnaast wil Wheel of Energy365 handtekeningen ophalen voor de Wereld Kanker Petitie zodat er meer internationale, politieke aandacht voor deze ziekte komt. Dit moet leiden tot internationale welzijnsverbetering voor mensen met kanker. Naast medische behandelingen zorgt psychosociale ondersteuning voor een verhoging van de levenskwaliteit: een beter leven met kanker. Meer informatie: http://www.wheelofenergy.org.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht