Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 25 september

Noord-Holland Noord, 25-09-2011 o 15.00 uur

Sprake van brandstichting bij brand Heerhugowaard

Heerhugowaard, zondag 25 september 2011.

Bij de brand die woedde in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september gaat de politie uit van brandstichting. De brand brak rond 1.20 uur uit bij een appartementencomplex aan het Spui. Veertig woningen werden preventief ontruimd, van zes woningen konden de bewoners niet terugkeren wegens rook- en waterschade. Uit forensisch onderzoek blijkt dat er een brandbare stof is gebruikt bij het onstaan van de brand. De politie gaat om die reden uit van brandstichting.

Eventuele getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel: 0900- 8844 (lokaal tarief)

Alcoholcontroles

Wognum/Hoorn zaterdag 24 september 2011.

Op de Hoornseweg in Wognum en de Liornestraat in Hoorn is tussen 22.30 en 4.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 142 gecontroleerde bestuurders in Wognum bleken drie personen teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod. Op de Liornestraat bleek 1 van de 37 gecontroleerde bestuurders teveel te hebben gedronken. Ook hij kreeg een rijverbod. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, zaterdag 24 september 2011.

Op de Oosttangent en op de Westtangent is tussen 22.00 en 3.45 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 476 gecontroleerde bestuurders bleken vier personen teveel alcohol te hebben gedronken, zij kregen een rijverbod en een proces verbaal.

Alkmaar, zaterdag 24 september 2011.

Op de Geestersingel is tussen 21.30 en 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 563 gecontroleerde bestuurders hadden acht personen teveel gedronken. Zij kregen allen een rijverbod en proces-verbaal. Daarnaast werden nog bonnen geschreven wegens het niet beschikken over een rijbewijs voor een bromfiets en technische mankementen aan de bromfiets.

Ongeldig rijbewijs

Alkmaar, zaterdag 24 september 2011.

Op de Noorderkade is bij een alcoholcontrole om 3.20 uur een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenkng van het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook bleek de man onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen mishandelde kater gezocht

Den Helder, zondag 18 september 2011.

Tussen zondag 18 september 20.00 uur en dinsdag 20 september 15.00 uur is de kater van een bewoner van de Willem Barentszstraat ernstig mishandeld. De eigenaar van het dier deed zaterdag 24 september aangifte van deze mishandeling en de politie is daarom op zoek naar getuigen. De kat is zondag 18 september rondom 20.00 uur voor het laatst gezien en mankeerde niets. Dinsdagmiddag kwam hij weer bij zijn eigenaar thuis en verloor het dier bloed. De dierenarts constateerde dat het dier vermoedelijk bij zijn staart is gepakt en is rondgeslingerd. Daarbij liep het dier ernstig inwendig letsel op. De eigenaar van de kater heeft het dier moeten laten inslapen. Het gaat om een zwarte, iets stevige kater met witte pootjes. Het dier is acht jaar oud geworden. Eventuele getuigen of mensen die iets hebben gehoord over deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, tel: 0900 8844.

Doorrijden na aanrijding

Alkmaar, zaterdag 24 september 2011.

Rond 18.25 uur is op de Aurora in Opmeer een 23-jarige man uit Opmeer aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. Ook bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren.

Om 17.50 uur reed een 56-jarige vrouw uit Middelie vanuit de Kaarsenmakersgracht linksaf de Dijk op. In de bocht kwam vanuit de andere richting de 23-jarige Opmeerder aanrijden. Hij nam de bocht echter te ruim waardoor hij het voertuig van de vrouw raakte. De man reed door, maar getuigen konden het kenteken van hem noteren. Kort daarop hebben agenten in Opmeer, die al uitkeken naar het voertuig, hem aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler scooter aangehouden

Hoorn, zaterdag 24 september 2011.

Een 16-jarige jongen uit Zwaagdijk is rond 00.29 uur aangehouden op de Spoorstraat. Een agent in burgerkleding zag dat hij op het Nieuwland een scooter omver duwde. Na een kleine achtervolging kon de agent de jongen aanhouden op de Spoorstraat. De eigenaar van de scooter wordt in kennis gesteld. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling in het verkeer

Heerhugowaard, zaterdag 24 september 2011.

Rond 16.50 uur is op de Jan Mostaertlaan een 39-jarige man uit Heerhugowaard mishandeld naar aanleiding van een misverstand in het verkeer. De verdachte, een 23-jarige man uit dezelfde woonplaats, kon kort daarom worden aangehouden.

Het slachtoffer reed over de Krusemanlaan in oostelijke richting. Ter hoogte van het kruispunt met de Brouwersgracht stond hij voor het rode licht op de rijbaan voor rechtdoor te wachten. Links van hem stond een scooter met daarop twee mannen. De automobilist trok sneller op en reed weg. Een stukje verderop sloeg de bestuurder linksaf de Jan Mostaertlaan in. Terwijl hij dat deed zette de bestuurder van de scooter zijn voertuig voor de auto neer en kreeg de bestuurder een vuistslag in zijn gezicht na een woordenwisseling. De verdachte verklaarde dat hij voor de auto bij het verkeerslicht stond en vond dat de automobilist hem had afgesneden en hij bijna viel. De verdachte ging er na de mishandeling vandoor. Een oplettende getuige hielp het slachtoffer die onder het bloed zat en noteerde het kenteken van de scooter. Agenten hielden de verdachte rond 19.00 uur aan in zijn woning. De man kreeg een proces-verbaal.

Auto-inbrekers aangehouden

Enkhuizen, zondag 25 september 2011.

Op de Vrijdom heeft een agent rond 2.30 uur een 26-jarige man uit Polen aangehouden die wordt verdacht van het plegen van vier auto-inbraken. Een alerte getuige belde het alarmnummer van de politie toen hij zag dat iemand een auto open brak. De getuige gaf type auto en kenteken door aan de politie. Kort daarop zag een agent de verdachte rijden. Een agent volgde hem te voet en kon de man aanhouden. Hij bleek onder invloed van drank te zijn. Kort na zijn aanhouding beledigde hij agenten. In zijn voertuig lagen diverse autoradios, naviagatieapparatuur en gereedschap. Dat is allemaal in beslag genomen. De politie heeft twee autos op de Ossenmarkt en twee autos op het Boschplein aangetroffen die waren opengebroken. De eigenaren worden daarvan in kennis gesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Mishandeling

Alkmaar, zaterdag 24 september 2011.

Rond 4.30 uur is een 23-jarige vrouw uit Alkmaar mishandeld op de Mient. Zij praatte op straat met een vriend toen zij in discussie raakte met een voor haar onbekende man die zich vervelend gedroeg. De vrouw kreeg zonder aanleiding een vuistslag in haar gezicht waarbij zij een gebroken neus opliep.
Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Agenten konden de verdachte, een 20-jarige Alkmaarder, kort daarop aanhouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zaterdag 24 september 2011.

Om 2.30 uur hebben politiebikers op de Langestraat een 29-jarige man uit Heiloo aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 19-jarige man uit Delft kreeg een kopstoot van een onbekende man op het Waagplein. De verdachte probeerde er nog vandoor te gaan, maar de bikers waren hem te snel af. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte krijgt een proces-verbaal.

Schagen, zondag 25 september 2011.

Rond 4.40 uur is op de Gedempte Gracht een 17-jarige jongen mishandeld. Hij liep hier met wat vrienden en werd door een groep van acht personen aangesproken. Uit het niets kreeg hij een harde klap in zijn gezicht en viel op de grond. De politiebikers konden kort daarop op de Hofstraat drie verdachten aanhouden, twee 21-jarige mannen uit Schagen en een 20-jarige man uit Schagerbrug. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zondag 25 september 2011.

Op de Marktstraat hebben agenten rond 1.30 uur een 22-jarige man uit Schagen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had met een glas gegooid in een horecagelegenheid. Een 17-jarige jongen uit Schagen kreeg dat tegen zijn hoofd en liep daardoor verwondingen op. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Den Helder, zaterdag 24 september 2011.

Een 45-jarige man uit Den Helder is rond 3.30 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vrouw. De man heeft haar meerdere keren geslagen en haar keel dichtgedrukt. De twee kregen ruzie in hun woning. De verdachte belde zelf de politie. De man is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren aangehouden wegens overlast

Hoorn, zaterdag 24 september 2011.

Rond 3.00 uur waren agenten in de omgeving van de Gerrit Achterberghof op zoek naar een groep jongeren die volgens melders geluidsoverlast veroorzaakten. Op de brug tussen de Diezeweg en Renoirhof troffen zij een groep van ongeveer tien jongeren aan. Zij maanden hen te stoppen met schreeuwen. Een 18-jarige man uit Hoorn negeerde de verzoeken. Hij werd aangehouden waarbij hij zich verzette. Een vriend van deze man bemoeide zich met de aanhouding en weigerde weg te gaan. Ook hij, 19 jaar uit Hoorn, werd aangehouden.

Kort daarop fietsten drie jongeren langs agenten en scholde ze hen uit. Op de Pisarrohof werden zij aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Hoorn, een 17-jarige jongen uit Hoorn en een 17-jarige uit Blokker. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraken

Heiloo, vrijdag 23 september 2011.

Bij een woning aan de Laan van Frans is geprobeerd in te breken. Dat gebeurde tussen 21.30 en 22.00 uur. De bewoonster hoorde een hoop herrie en belde de buurman. Een getuige had twee buitenlandse jongens gezien die van het pad van de woning af liepen. Een bovenraam bleek te zijn geforceerd. Bij de buurman was ook geprobeerd in te breken. De daders porbeerden via een ladder bij een raam te komen, maar kwamen de woning niet in.

Heerhugowaard, vrijdag 23 september 2011.

Bij een woning aan de Hasselaarsweg is tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 8.15 uur ingebroken. De deur is ingetrapt en de nieuwe groepenkast is meegenomen.

Bergen, vrijdag 23 september 2011.

Bij een woning aan de Natteweg is inbroken op vrijdagavond tussen 17.00 en 23.30 uur. De dieven gignen er vandoor met sieraden. Zij kwamen binnen via een openstaand raam.

Hoorn, zaterdag 24 september 2011.

Bij een woning aan de Westerdijk is tussen 11.45 en 12.30 uur ingebroken. De dieven kwamen binnen via de voordeur en gingen er vandoor met in ieder geval een laptop computer.

Inbraak school

Midwoud, vrijdag 23 september 2011.

Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 4.45 uur is ingebroken bij een school aan de Tripkouw. De dieven kwamen binnen via een raam en gingen er vandoor met twee computers. Ook bij het naastgelegen kinderdagverblijf was ingebroken. Het is nog niet bekend of daar spullen zijn ontvreemd

Beroofd onder bedreiging van mes

Berkhout, zondag 25 september 2011.

Tussen 5.30 en 5.44 is op het Kleine Wijzend een 25-jarige man uit Medemblik onder bedreiging van een mes beroofd van zijn geld. De man reed in zij auto op de A7 richting Hoorn. Hij werd gevolgd door een voor hem onbekend voertuig, een donkergekleurde BMW. De man nam de afslag Hoorn-centrum, maar werd na de rotonde klem gereden door het onbekende voertuig. Een paar mannen trokken zijn portier open en eisten geld onder bedreiging van een mes. Ze pakten zijn geld af. Daarna reden de onbekenden, die met vier of vijf personen in de auto zaten, de A7 op richting Amsterdam. De verdachte die het slachtoffer bedreigde is een ongeveer 1.83 meter lange man met Noord-Afrikaans uiterlijk, kort zwart haar en normaal postuur. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Grootebroek.

Straafroof

Alkmaar, vrijdag 23 september 2011.

Een 42-jarige vrouw uit Alkmaar is tussen 17.50 en 18.00 uur op het Nieuwpoortspad beroofd van haar tas. De vrouw zat in een rolstoel toen een onbekende jongen op een fiets de tas van haar schoot griste. Hij fietste weg richting Overdie, hij fietste via de Frederik Hendriklaan de Albertina Agnesstraat op. Het gaat om een blanke jongen van 1.90 meter lang, 18 tot 20 jaar houd en blond haar. Hij reed op een zilverkleurige herenfiets. De politie maakte direct een zoekslag in de omgeving, maar trof hem niet meer aan. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 8844.

Man gewond bij aanrijding

Schagerbrug, zondag 25 september

Een 57-jarige man uit Oudesluis is om 12.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Provinciale weg N248. Hij reed op de Korte Ruigeweg en wilde ter hoogte van de N248 linksaf slaan richting Schagen. Juist op dat moment reed daar vanuit de richting Schagen een 27-jarige man uit De Weere met in zijn auto zijn 24-jarige vrouw en hun dochter van nog geen jaar oud. De man uit De Weere kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het is nog niet duidelijk waarom de man uit Oudesluis geen voorrang verleende. De bestuurder uit De weere en zijn vrouw zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Zij hadden pijn aan borst en knie. Het leek erop dat het kleine meisje niets mankeerde. De 57-jarige man is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd door het dak te verwijderen. Hij is met letsel aan buik, borst en nek naar het ziekenhuis vervoerd.