Forum


26 september 2011 - 29 september 2011

Eenzaamheid vanuit een sociaal en cultureel perspectief

Vooraankondiging bijeenkomst; `Voorkom eenzaamheid, versterk je sociale konvooi'

FORUM vervult als netwerkpartner van de Coalitie ERBIJ een actieve rol in het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Daarom organiseert FORUM een landelijke bijeenkomst in Den Haag op 26 september 2011 en een lokale bijeenkomst in Amsterdam op donderdag 29 september 2011.

FORUM besteedt in de beide bijeenkomsten aandacht aan het zichtbaar maken van de beleving, denkbeelden en ervaringen van senioren rondom hun sociale contacten in relatie tot eenzaamheid. Uit eerdere FORUM bijeenkomsten blijkt dat (niet westerse) senioren behoefte hebben aan fysieke - en digitale ontmoeting met zowel andere senioren als jongeren.

Tijdens de bijeenkomst vinden twee ontmoetingsronden plaats. Senioren, jongeren en de aanwezige professionals gaan met elkaar in gesprek gaan over hoe je de fysieke ontmoeting en digitale ontmoeting tussen senioren onderling en tussen senioren en jongeren kan stimuleren. Om daar nog extra invulling aan te geven worden de aanwezigen uitgenodigd om met landelijke en lokale politiek in gesprek te gaan.

De positie van met name migrantensenioren is nog onderbelicht en hierover wordt nog weinig gesproken. FORUM werkt om die reden aan een publicatie en draagt bij aan de week van de eenzaamheid.

Voor deze bijeenkomsten worden senioren, jongeren, landelijke en lokale politiek, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen uitgenodigd.

Datum en plaats

o 26 september 2011, Den Haag

o 29 september 2011, Amsterdam

Aanmelding

U kunt zich nu reeds aanmelden bij het secretariaat:

mevr. Priscilla Magee

e-mail: p.magee@forum.nl

Meer informatie

FORUM

o Paul Groenestein

e-mail: p.groenestein@forum.nl

tel.: 030 2974 358

o Ayçig Çelik

e-mail: a.celik@forum.nl

tel.: 030 2974 317