Project Gemeente Westland

Fietsinformatiedag voor senioren in Westland

Fietsinformatiedag voor senioren in Westland

Publicatiedatum: 23-08-2011

Op maandag 26 september 2011 organiseert de gemeente Westland in samenwerking met de Fietsersbond en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid voor de eerste keer een Fietsinformatiedag voor senioren. In een ontspannen sfeer kunnen senioren (vanaf 67-plus) hun verkeerskennis en vaardigheden opfrissen. De Fietsinformatiedag is bedoeld voor de (seniore) fietser die nog lang en op een veilige manier aan het verkeer wil deelnemen.

Senior op fiets Programma
De Fietsinformatiedag vindt van 9.00 tot 16.00 uur plaats bij FC 's-Gravenzande, Koningin Julianaweg 154. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en komen diverse verkeerssituaties aan bod. De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.

Op een afgezet parcours worden onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Er is een fietsspecialist aanwezig die kijkt of de fietsen van de deelnemers goed zijn afgesteld. De deelnemers kunnen een reactietest en een zicht- en gehoortest doen.

Het laatste onderdeel is een korte fietstocht door de omgeving. Hierbij wordt aandacht besteed aan diverse verkeerssituaties. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat en een kleine attentie.

Aanmelden
Deelname aan de Fietsinformatiedag is gratis en op eigen risico. U kunt zich aanmelden bij de Fietsersbond, via
www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of per e-mail: fietsschool@fietsersbond.nl. Telefonisch aanmelden kan ook; de Fietsersbond is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Telefoonnummer: 030-2918171.