Gemeente Barneveld


Wegwerkzaamheden Van Zuylen van Nieveltlaan starten op 26 september 2011

Op maandag 26 september 2011 wordt de Van Zuylen van Nieveltlaan één week afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting is nodig omdat het wegdek slecht is en dringend moet worden hersteld. Tijdens de afsluiting blijven bedrijven en woningen vanuit noordelijke richting bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleiding ingesteld. De gemeente Barneveld vraagt automobilisten om het centrum van Barneveld met de auto te mijden als zij daar niet hoeven te zijn. Dat zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer.

Waarom wordt de Van Zuylen van Nieveltlaan aangepakt? Het weggedeelte van de Van Zuylen van Nieveltlaan tussen de ingang van Landgoed Schaffelaar (nabij de fiets- en voetgangersoversteek van de Valleilijn) en de kruising met de Dr. Willem Dreeslaan/Drostedijk (nabij Karwei) is erg slecht en moet dringend worden verbeterd. De werkzaamheden bestaan uit funderings- en asfalteringswerkzaamheden.

Wanneer starten de werkzaamheden en wanneer is het werk klaar? De werkzaamheden starten op maandag 26 september 2011 en duren in principe één week, afhankelijk van weers- en andere omstandigheden. Het werk wordt uitgevoerd door de firma Bruil Infra B.V. uit Ede.

Bereikbaarheid
Tijdens het werk wordt de Van Zuylen van Nieveltlaan afgesloten voor alle verkeer. De gemeente stelt een omleiding in over de Gasthuisstraat, Burgemeester Kuntzelaan, Van Dompselaerstraat en Lunterseweg. Op de snelwegen worden omleidingen aangegeven om bij de overige kernen te komen zonder de eerdergenoemde wegen te hoeven gebruiken. De gemeente realiseert zich dat de Van Zuylen van Nieveltlaan een belangrijke verbinding is in het centrum van Barneveld. Een halve afsluiting, waarbij één weggedeelte open blijft en wordt gewerkt aan het andere weggedeelte, is niet zinvol omdat dan nog steeds sprake is van verkeershinder en de werkzaamheden langer duren. Ook zorgt een halve afzetting voor gevaarlijke situaties, zowel voor weggebruikers als voor de werknemers van het aannemersbedrijf. De bedrijven aan de Van Zuylen van Nieveltlaan blijven voor klanten en leveranciers vanuit noordelijke richting (de richting van Harselaar) bereikbaar.
De aanwonenden tussen de afgesloten kruisingen kunnen van het fietspad en de stoep gebruik maken om hun pand te bereiken. De gemeente Barneveld heeft met Kasteel De Schaffelaar/De Preuverie en met De Oranjerie extra afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van kasteel en restaurant.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl