Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, dinsdag 20 september 2011


- persbericht -

Leermeester & leerling - De politicoloog
Meindert Fennema en Sjoerdje van Heerden

Dit najaar organiseert de Rode Hoed een tweede serie over een oud fenomeen: de overdracht van kennis en kunde van generatie op generatie. Een jonge en oude uitvoerder van hetzelfde ambacht worden geïnterviewd over wat ze van elkaar hebben geleerd, over de manier waarop die kennisoverdracht tot stand komt en over de vernieuwingen in het vak. Er zullen vier ontmoetingen plaatsvinden tussen leermeesters en leerlingen in de wetenschap.

In de eerste aflevering op maandag 26 september ontvangt moderator Daniël van der Meer (interviewer voor De Groene Amsterdammer) de politicologen Meindert Fennema (hoogleraar aan de UvA) en Sjoerdje van Heerden (promovenda aan de UvA).

Organisatie: de Rode Hoed. Datum: woensdag 26 september, Vrijburgzaal. Aanvang: 20.30 uur. Toegang gratis: aanmelden via rodehoed@rodehoed.nl. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -