Ingezonden persbericht


DE BALIE BERICHT

Rite du Cinema
met Willem Jan Otten

Dead Man Walking

Cinema en gesprek / Ma 26 sep / 20.00 uur / ¤ 8 / ¤ 6 met korting / Gratis met et Cinevillepas

Maandag 26 september gaat de gloednieuwe reeks Rite du Cinema in première. In deze reeks presenteert auteur Willem Jan Otten 10 films die een leven veranderen. Maandelijks leidt Otten de film in, en gaat hij na afloop van de vertoning in gesprek met een gast. Tevens bespreekt Otten in de week voorafgaand aan de avond zijn keuzefilm in Trouw.

Rite du Cinema gaat maandag van start met Dead Man Walking, de controversiële film uit 1995 waarin de non Helen Prejean (Susan Serandon) de veroordeelde verkrachter Matthew Poncelet (Sean Penn) geestelijk bijstaat. Deze film van Tim Robbins verkent de mogelijkheden van in het reine komen: is dit mogelijk voor een beestachtige verkrachter/moordenaar, en met wie of wat moet hij vrede sluiten?

Te gast is prof. mr. Dorien Pessers, hoogleraar Rechtstheorie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), en hoofddocente Algemene Rechtsleer aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Pessers houdt zich bezig met de theoretische grondslagen van de publieke en private sfeer. Daarnaast publiceert zij over tal van maatschappelijke onderwerpen in de wetenschappelijke pers, de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw.

Rite du Cinema met Willen Jan Otten
Dead Man Walking (VS, regie Tim Robbins, 1995, 122 min.) Ma 26 sep
20.00 uur
¤ 8 / ¤ 6 6 met korting (CJP/Studenten/Stadspas/65+) Gratis met Cinevillepas

Kaarten aan de kassa of via www.debalie.nl

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is