Ingezonden persbericht


logo NISB
Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: LOGO DF klein

PERSBERICHT

Van Diabetes Fonds en Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen

Amersfoort, vrijdag 23 september 2011

Werkgevers verdienen geld met de Traploopweek

Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) organiseren van 26 september tot 2 oktober, de 5e editie van de Nationale Traploopweek. Ca. 175 organisaties meldde zich aan voor dit evenement, waarmee we aandacht vestigen op het belang van dagelijks bewegen, ook tijdens het werk, om diabetes type 2 te voorkomen. Uit recent onderzoek van NISB en Diabetes Fonds dat vorige week werd gepubliceerd, blijkt het verbluffende resultaat: door werknemers te stimuleren meer te bewegen kan door werkgevers jaarlijks tot 930 miljoen euro bespaard worden.

Onder de deelnemende organisaties verbinden zich o.a. KLM, Flora Holland, KNMP, het Europees Parlement, de HEMA, de Belastingdienst, Rabobank en diverse gemeenten. Velen van hen doen al mee vanaf het eerste uur en koppelen ook andere gezonde activiteiten aan de Traploopweek. Clémence Ross, directeur van NISB: 'De Traploopweek is een laagdrempelige manier voor deze bedrijven om werknemers op een ludieke manier te stimuleren dagelijks wat meer beweging te nemen. Zo kom je veel makkelijker aan je 30 minuten bewegen per dag. Het mes snijdt aan twee kanten: de werknemer wordt fitter en zoals inmiddels door TNO en PWC is aangetoond, levert meer bewegen de werkgever veel geld op'. Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds: 'De trap is voor ons een symbool om te laten zien dat je bewegen makkelijk in kunt passen in je dagelijkse (werk)patroon. Om daarmee diabetes type 2 te voorkomen, want dat is een steeds ernstiger bedreiging voor de volksgezondheid'.

Bedrijven die willen deelnemen aan de Traploopweek kunnen kosteloos materialen, zoals posters en vloerstickers, downloaden via de site www.traploopweek.nl. Op die site is ook meer informatie te vinden over het onderzoek van TNO en PWC.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is hiermee de grootste financier van wetenschappelijk diabetesonderzoek in Nederland. Dankzij het Diabetes Fonds heeft het diabetesonderzoek in Nederland de afgelopen decennia een sterke impuls gekregen, waardoor nieuwe behandelmethoden snel binnen bereik van patiënten kunnen worden gebracht. De inzet van de duizenden vrijwilligers en steun van particulieren en bedrijven is daarvoor onmisbaar.

Over NISB
Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) is een kennis- en innovatie instituut dat aanzet tot sport en bewegen om participatie, leefbaarheid en gezondheid te bevorderen. Met tal van partners wordt gewerkt aan het ontwikkelen van effectieve en doelmatige interventies en het implementeren daarvan. Internationaal is sprake van samenwerking met organisaties op het gebied van sport en gezondheid zoals de WHO, HEPA, PASEO, EUNAAPA en TAFISA. NISB ambieert nationaal en internationaal een toonaangevende rol in het ontwikkelen, borgen en verspreiden van kennis en kunde.
---