Politie Midden- en West Brabant

Roosendaler (35) moet nog DNA afstaan

Roosendaal, 26-09-2011

De politie arresteerde zondagavond 25 september 2011 een 35-jarige inwoner van Roosendaal. Dat gebeurde rond 22.00 uur op de Burgemeester Schneiderlaan. De verdachte werd nog gezocht door het Openbaar Ministerie omdat hij DNA-materiaal moest afstaan.

Sinds februari 2005 zijn veroordeelden verplicht om hun DNA af te staan. Veroordeelden die niet in een gevangenis of inrichting zitten, krijgen een bevel van de officier van justitie om zich te melden om celmateriaal af te staan. Deze 35-jarige Roosendaler had tot op heden geen gehoor gegeven aan de oproep. Er is nu alsnog celmateriaal van hem afgenomen. Dat gebeurde door met een wattenstaafje wangslijm af te nemen. Een korte en pijnloze procedure.

Politie en Justitie verwachten met dit soort acties oude openstaande zaken alsnog te kunnen oplossen door de landelijke DNA-databank te vullen met dit nieuwe materiaal. Verder mag er ook van een preventieve werking worden uitgegaan. De wetenschap dat het DNA-profiel is opgenomen in de landelijke databank, zal wellicht een aantal personen er van weerhouden om nieuwe strafbare feiten te plegen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-09-2011 16:40 | © Regio Midden en West Brabant |