Politie Kennemerland

Videosurveillanten vorderen rijbewijzen in

NOORD-HOLLAND, 26-09-2011

Afgelopen weekend heeft de verkeerspolitie tijdens onopvallende surveillance op de motor en met de auto meerdere wegmisbruikers aan de kant gezet. Opvallend was dat veel beginnend bestuurders aan de kant werden gezet die met hun roekeloos rijgedrag zichzelf èn de overige weggebruikers in gevaar brachten (rechts inhalen, hoge snelheden, kleven etc.).


* Een motorrijder die met hoge snelheid de Velsertunnel inreed, trok direct de aandacht van een motoragent. Gekomen op de A9 reed de motorrijder tussen de file door met hoge snelheden en overschreed hij de maximum snelheid met ruim 60 km/uur. De motoragent wist deze beginnend bestuurder uit Breezand ter hoogte van Uitgeest aan de kant te zetten en vorderde direct zijn rijbewijs in.


* Zaterdag werden meerdere automobilisten door de videosurveillanten aan de kant gezet en bekeurd vanwege gevaarlijk rijgedrag. Op de A4 werd ter hoogte van Schiphol een hardrijder bekeurd nadat hij 146 km/uur had gereden, op de Van Heuven Goedhartlaan werd een bromfietser aan de kant gezet die zonder helm meerdere verkeersovertredingen had gepleegd, op de Schipholweg werd een automobilist aan de kant gezet nadat hij rechts had ingehaald en aan het kleven was op zijn voorgangers. Hardrijders op de N246 en op de A8 ter hoogte van Koog a/d Zaan werden eveneens door de videosurveillanten direct aan de kant gezet. Een 23-jarige Pool moest direct zijn boete betalen

van 486,-- omdat hij met een snelheid van 169 km/uur over de A5 had gereden.


* Op de Verlengde Stellingweg in Amsterdam werd zaterdagmiddag een 22-jarige beginnend bestuurder uit Oostzaan meteen opgemerkt door de videosurveillanten: de man reed 111 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. De videosurveillanten gingen achter de man aan en zagen dat hij met hoge snelheden door Oostzaan reed, via het voorsorteervak op de Kolkweg rechts inhaalde en 2x een inhaalverbod negeerde. Deze beginnend bestuurder kon direct zijn rijbewijs inleveren en is aangemeld voor de EMG. (EMG: de Educatieve Maatregel Gedrag. Dit is een cursus die de overtreder zelf moet betalen ( 798,00). Volgt hij deze cursus niet of niet met goed gevolg, dan is hij zijn rijbewijs kwijt. Voor meer info, zie www.cbr.nl/emg.pp)


* Zondagavond trok een automobilist uit Utrecht direct de aandacht van de verkeerspolitie, toen hij met een snelheid van 170 km/uur over de A9-rechts scheurde. Ter hoogte van de A22 werd in de bocht door de motoragent een snelheid gemeten van 160 km/uur. De motoragent heeft hierop de 20-jarige beginnend bestuurder uit Utrecht aan de kant kunnen zetten in de buurt van de Velsertunnel. Tegen deze beginnend bestuurder werd proces verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en ook hij is aangemeld voor de EMG.