Politiebond ACP

Oproep ervaringsverhalen politiemensen

Wat zijn de mooiste, de meest indrukwekkende of de meest aangrijpende momenten die jij als politieman of -vrouw hebt meegemaakt? De ACP wil alle facetten van het politiewerk voor een breed publiek zichtbaar maken. Daarom roept de ACP politiemensen op hun persoonlijke verhaal in te sturen. Uiteraard gaat de ACP vertrouwelijk en zorgvuldig met de persoonlijke gegevens om.

Politiemensen oefenen een zwaar beroep uit met een grote verantwoordelijkheid. Aan de uitoefening van het politievak zijn bovendien bijzondere risico's verbonden. Buiten het gegeven dat het politievak een risicovol beroep is met alle mogelijke gevolgen van dien, heeft het politiewerk uiteraard ook veel mooie facetten. De ACP wil beide kanten zichtbaar maken voor het brede publiek. Daarom ontvangt de ACP graag ervaringsverhalen van politiemensen over hun werk. Ter illustratie volgt hieronder een fragment uit het persoonlijke verhaal van een ACP-lid, een politieman die onlangs het slachtoffer is geworden van geweld.

Mishandeling

"Ik ben onlangs bij een melding van huiselijk geweld door een dolgedraaide man in elkaar geslagen. Ik heb drie á vier harde vuistslagen in mijn gezicht gekregen, zonder enige aanleiding, waardoor ik korte tijd buiten bewustzijn ben geweest. Nadat ik weer bij mijn positieven was gekomen, zag ik dat de man zijn woede wilde bekoelen op mijn collega. Na het gebruik van pepperspray en de korte wapenstok ging hij tenslotte neer. Hierna werd het bij mij zwart voor de ogen en ben ik wederom korte tijd buiten westen geraakt. Met behulp van een omstander werd de man tenslotte overmeesterd. Ik ben hierna per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, waar gelukkig niets van breuken werd geconstateerd. Mijn gezicht zag er echter wel uit als een bokser. Ogen dicht geslagen, bloedneus en barstende hoofdpijn. Ik ben 's nachts door een collega OVD naar huis gebracht en heb mij hierna ziek moeten melden. De verdachte, nota bene een beveiliger, werd kort daarop weer in vrijheid gesteld zonder dat de man is voorgeleid. Ik ben vol lof over hoe de collega's de zaak hebben afgehandeld. Niets dan goeds hierover, maar justitie stelt mij wederom enorm teleur."

Mooie momenten

Bovenstaand verhaal is een typisch voorbeeld van het politievak als risicovol beroep. De ACP wil echter, zoals eerder gezegd, zeker niet voorbij gaan aan de mooie kanten van het politiewerk. Daarom ontvangt de ACP ook graag persoonlijke verhalen van politiemensen over de mooie, ontroerende en succesvolle ervaringen/momenten in hun werk. De persoonlijke verhalen kunnen worden gestuurd aan communicatieonleesbaaracponleesbaarnl. Uiteraard gaat de ACP zorgvuldig en vertrouwelijk om met de persoonlijke gegevens van leden die hun verhaal insturen.

---

26/09/11 15:54

---