Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STEIM organiseert Patterns + Pleasure in Frascati

Festival voor avontuurlijke hedendaagse elektronische muziek

4 augustus 2011, Amsterdam - STEIM (Studio voor elektro-instrumentale muziek) organiseert op 26, 27 en 28 september het Patterns + Pleasure Festival in theater Frascati. Dit driedaagse festival presenteert de nieuwste en meest avontuurlijke hedendaagse elektronische live muziek van dit moment. Er zijn lezingen, workshops, debatten en optredens van muzikanten en geluidskunstenaars uit binnen- en buitenland. Met o.a. Alex Nowitz, Tom Johnson, Jessica Rylan, Fuyuki Yamakawa, Steina Vasulka, David Toop, Moldover, Edison en meer.

STEIM bestaat 42 jaar en is een groeiend internationaal netwerk van muzikanten, artiesten en beeldend kunstenaars. STEIM nodigt mensen uit voor residenties en voorziet hen van een artistieke en technische omgeving om te werken aan de ontwikkeling van unieke instrumenten en nieuwe muziek.

Het Patterns + Pleasure Festival geeft een overzicht van de nieuwste creaties en ontwikkelingen binnen de elektronische live muziek. Het dagprogramma bestaat uit workshops en een symposium met lezingen van kunstenaars, schrijvers en wetenschappers rondom thema's als improvisatie, intuïtie, complexiteit en de veranderende relatie tussen verleden, heden en toekomst. In de avond is er een uitgebreid muziekprogramma met artiesten uit binnen- en buitenland. Velen van hen treden voor het eerst op in Amsterdam.

Voor het complete programma en kaartverkoop zie: www.steim.nl

Patterns + Pleasure Festival, 26, 27 + 28 september 2011. Dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00 uur. Theater Frascati, Nes 63 Amsterdam. Dagkaart: ¤ 30,- (symposium + festival), festival passe-partout: ¤ 75,-.