Nederlands Uitgeversverbond

De Boekenbusiness


* 8 september 2011

*

Uitgeverij Wereldbibliotheek, de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en het Nederlands Letterenfonds organiseren op 26 september van 16.00 uur tot 18.00 uur een symposium over de ontwikkelingen in de wereld van het boek.

De aanleiding is het verschijnen van De boekenbusiness van André Schiffrin, een legendarisch boek waarin de oud-uitgever van Pantheon Books laat zien waartoe de commercialisering van de boekenwereld leidt. Laurens van Krevelen belicht in een nawoord de Nederlandse toestand.

De boekenbusiness

Tijdens het symposium, dat wordt gehouden bij het Nederlands Letterenfonds (nieuwe Prinsengracht 89 in Amsterdam), zullen André Schiffrin en Laurens van Krevelen de stand van zaken in respectievelijk de VS en Nederland schetsen. Na de pauze is het de beurt aan vijf sprekers uit het boekenvak - Adriaan van der Weel (Universiteit Leiden), Joop Boezeman (A.W. Bruna), Joost Nijsen (Podium), Arno Koek (Boekhandel Blokker, Heemstede) en Pieter Steinz (NRC Handelsblad) - om in korte interventies te reageren op de geschetste situatie. Vervolgens gaan de sprekers met elkaar in discussie onder leiding van Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer).

Aanmelden