Gemeente Zutphen

Gemeente legt oversteekplaatsen aan op Coehoornsingel

Eind september gaat de gemeente aan de slag met de aanleg van twee oversteekplaatsen op de Coehoornsingel. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel bewoners, die al geruime tijd aandacht vragen voor de verkeersveiligheid op de Coehoornsingel. Op 1 juni jongstleden hield een grote groep bewoners nog een protestmars naar het gemeentehuis om aandacht te vragen bij de wethouder voor de naar hun idee onveilige verkeerssituatie op de Coehoornsingel. In het overleg dat volgde deed Patricia Withagen de toezegging ervoor te zorgen dat er twee zebra's zouden komen. Vervolgens is diverse malen overleg geweest tussen de gemeente en leden van het actiecomié Coehoornsingel, waarbij diverse mogelijke ontwerpen van de oversteekvoorzieningen zijn besproken en eventuele aanvullende maatregelen.

Verkeersplateau met flauwe helling
De Coehoornsingel heeft in het Verkeerscirculatieplan een belangrijke, verkeerskundige functie en maakt onderdeel uit van belangrijke routes voor de hulpdiensten. Ook rijden er diverse lijnbussen. Om deze redenen is de gemeente terughoudend met het aanbrengen van verhoogde plateaus. Uiteindelijk is gekozen voor een zogenaamd type verkeersplateau met flauwe helling, zoals momenteel ook ligt op de Harenbergweg.

Planning en omleidingsroutes
De oversteekplaatsen worden aangelegd in week 39. De werkzaamheden starten op maandag 26 september om 07.00 uur en eindigen op zaterdag 1 oktober om 07.00 uur. Door bijzondere weersomstandigheden of andere onvoorziene zaken kan dit eventueel veranderen. Tijdens de uitvoering van het werk is het gedeelte Coehoornsingel tussen huisnummer 42 en 82 volledig afgesloten. Voor het doorgaande verkeer geldt een omleidingsroute via de Kleine Omlegging - Leeuweriklaan - Deventerweg.

Sutfene
Sutfene blijft bereikbaar via de noordelijke uitgang van de parkeerplaats. Hiervoor wordt het éénrichtingsverkeer op de parkeerplaats tijdelijk opgeheven. De Rozenhoflaan blijft bereikbaar via de Burg. Dijckmeesterweg. Het éénrichtingsverkeer op de Rozenhoflaan wordt ook hier tijdelijk opgeheven. De halteplaatsen van buslijn 81 (Zutphen-Deventer) aan de Coehoornsingel zijn tijdelijk niet in gebruik. De buurtbus rijdt ook een gewijzigde route, maar blijft Sutfene wel aandoen via de noordelijke uitgang van de parkeerplaats.