Productschap Vis


* Proeverijen op mosselkotter in Brussel & Antwerpen

Proeverijen op mosselkotter in Brussel & Antwerpen

`Creatief met Zeeuwse mosselen' tijdens de Nationale Mosselweek. Van 26 september tot en met 2 oktober is het Nationale Mosselweek. De Zeeuwse mosselsector wil de Belgen graag laten proeven van enkele creatieve mosselrecepten. Dat doet ze dan ook op een originele manier: een echte Zeeuwse mosselkotter die in Brussel en Antwerpen aanmeert met aan boord enkele chefs die hun favoriete mosselrecept bereiden. Want mosselen kunnen ook op een andere manier verrassend lekker zijn.

Mosseltour 2011

Tijdens de Nationale Mosselweek (26/9-02/10) vaart één van de 80 mosselkotters van Nederland - de BRU19 van Leen de Keijser - speciaal vanuit Bruinisse naar Brussel en Antwerpen. Ter plaatse komt een chef aan boord om zijn favoriete mosselgerecht te bereiden, telkens met een niet-traditionele invalshoek. Bezoekers kunnen aan boord gratis proeven en zelf leren hoe creatief met mosselen aan de slag te gaan.

Markante mosselchefs

De Belgische Mosseltour vindt plaats op 27 en 28 september en zal aanmeren in Brussel en Antwerpen. We starten de tour op dinsdag 27 september in Brussel. Omstreeks 18u kan je de BRU19 aan het Kanaal Brussel Charleroi terugvinden, aan de Heembeekkade ter hoogte van de Royal Yachting Club. Chefs Wouter Van Tichelen en Tim Meuleneire van restaurant De Koopvaardij in Stabroek zullen aan boord hun culinaire creativiteit met mosselen laten zien en proeven. De dag erna - woensdag 28 september - vaart de mosselkotter richting Antwerpen waar hij rond 12u30 zal aanmeren in de Oude Dokken, aan kaai 4 in het Willemdok. Chef Jo Bussels van het Antwerpse restaurant Radis Noir zal hier zijn favoriete mosselrecept bereiden.

Dinsdag 27 september - 18u00-20u00
Brussel, kanaal Brussel Charleroi, aan de Heembeekkade ter hoogte van de Royal Yachting Club
Met chefs Wouter Van Tichelen en Tim Meuleneire van restaurant De Koopvaardij in Stabroek
Woensdag 28 september - 12u30-14u00
Antwerpen - Oude Dokken, Kaai 4 in het Willemdok, Met chef Jo Bussels van restaurant Radis Noir

Zeeuwse Mosselen kunnen altijd!

Ter ondersteuning van de promotie van mosselen is de campagne `Zeeuwse mosselen kunnen altijd' door de mosselsector ontwikkeld. Een belangrijk aspect van de campagne is variatie en inspiratie bieden om vaker mosselen te eten. Met onder meer de inzet van radiospots, online bannering en een abribuscampagne, wordt de consument hiertoe verleid. Op de vernieuwde website www.mosselen.nl staan tal van mosselrecepten, passend bij verschillende seizoenen, geschikt voor verschillende eetmomenten en menugangen.