Gemeente Kaag en Braassem

(Gratis) basisopleiding EHBO binnenkort van start Logo EHBO

Verenigingen of stichtingen die een evenement organiseren zijn verplicht te zorgen dat er iemand met een geldig EHBO-diploma bij het evenement aanwezig is. Om verenigingen hierin tegemoet te komen, biedt de gemeente een aantal gratis EHBO-cursusplaatsen aan. Op 26 september start de vereniging Rijpwetering/Oud Ade met een nieuwe cursus âBasisopleiding EHBOâ.

Wie
De cursus is bedoeld voor iedereen eerste hulp wil kunnen verlenen. Dit kan voor een vereniging zijn (hiervoor is een subsidie beschikbaar die de totale cursuskosten dekt), voor een werkgever of gewoon voor uzelf.

Wat
Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Lotusslachtoffers. Dit zijn acteurs die verschillende situaties nabootsen waarin cursisten kunnen oefenen op het bieden van eerste hulp.

Wanneer en waar
De cursus start op 26 september en telt 14 bijeenkomsten. De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur. Op 16 april 2012 worden de examens afgenomen. De cursus wordt gegeven in de voetbalkantine bij sportvereniging ROAC in Rijpwetering.

De kosten
De gemeente Kaag en Braassem heeft een subsidie in het leven geroepen voor iedereen die een EHBO-diploma behaalt om binnen zijn/haar vereniging als hulpverlener op te treden. De voorwaarde die hierbij gesteld wordt is dat deelnemers, na succesvol afleggen van de cursus, af en toe als vrijwilliger inzetbaar zijn bij evenementen.

Voor ieder ander bedragen de kosten â¬150,-. Dit is inclusief het Oranje kruis boekje (26e druk), diverse oefenmaterialen, pen, schrijfblok en examenkosten.

Aanmelden
Aanmelden kan per post, per mail en telefonisch. Uw brief kan gestuurd worden naar de Dirk Thomaszstraat 11, 2374 BJ in Oud Ade. U kunt u ook aanmelden per mail, via rw.oa@ehbokaagenbraassem.nl, of telefonisch, via 06 2331 3118. Vermeld in alle gevallen uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en eventueel uw e-mailadres.

Informatie
Meer weten? Kijk dan op www.ehbo.nl of www.ehbokaagenbraassem.nl. U kunt ook contact opnemen met één van onze klantadviseurs, via (071) 332 72 72 of via info@kaagenbraassem.nl.