Gemeente Voorschoten

Afsluiting Langs de Raephorst

Van maandag 26 september tot en met vrijdag 4 november is Langs de Raephorst in Voorschoten afgesloten voor voetgangers en fietsers. De gemeente voert in week 39 en 40 groot onderhoud uit aan de eerste brug (vanuit zuidelijke richting) op Langs de Raephorst. De provincie start aansluitend met asfalteringswerkzaamheden aan het fietspad vanaf de brug tot aan de kruising met de Horstlaan over een lengte van 250 meter. Fietsers worden omgeleid.

Langs de Raephorst maakt deel uit van de Velostrada, de snelfietsroute langs het spoor tussen station Mariahoeve en de Stevenshofdreef in Leiden.

Omleiding

Fietsers in noordelijke richting worden geadviseerd hun reis te vervolgen via de Horstlaan - Veurseweg - Karel Doormanlaan - Migchelbrinklaan - Rosenburgherlaan. In zuidelijke richting worden fietsers omgeleid via dezelfde route. De omleiding wordt aangegeven met gele omleidingsborden. Woningen blijven bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Meer informatie

Dagelijks reizen veel mensen tussen Den Haag en Leiden. Dat leidt regelmatig tot files en overvolle treincoupés. Fietsen is een gezond en sportief alternatief voor reizen met de auto of het openbaar vervoer. Daarom verbetert de provincie Zuid-Holland twee bestaande fietsroutes tussen Leiden en Den Haag tot veilige en comfortabele snelfietsroutes. Op www.zuid-holland.nl/velostrada staat de meest actuele informatie en planning van de Velostrada.

* 15 september 2011